Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Motyvacinė fizinio aktyvumo pamoka

Visi suvokiame, kad bet kuri fizinė veikla yra naudinga ir kūnui, ir protui. Reguliarus fizinis aktyvumas yra tarsi maistas mūsų raumenims, padeda kontroliuoti kūno būklę ir svorį, pagerinti sveikatą ir nuotaiką, sumažinti su nutukimu siejamų ligų riziką, mokiniams padeda pasiekti gerų mokymosi rezultatų. Tačiau gimnazijos kasdienybėje fizinio ugdymo mokytojai pastebėjo, kad mokiniai teikia pirmenybę kitoms pamokoms ar užsiėmimams užuot dalyvavę fizinio ugdymo pamokoje, todėl gimnazistų fizinio pajėgumo rezultatai kasmet prastėja, sumažėjusi mokinių motyvacija sportuoti. O būtent fizinio ugdymo pamoka yra ta galimybė, kuomet mokiniai gali tobulinti savo fizines ypatybes (jėgą, ištvermę, lankstumą), kurių jiems reikia atliekant fizinius darbus, sportuojant.

2024 m. kovo 1 d. gimnazijoje vyko motyvacinė fizinio ugdymo pamoka, kuri buvo skirta II - ų gimnazijos klasių mokiniams. Gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai Laimutė Kursevičienė ir Rolandas Morkūnas pateikė statistinius duomenis, kaip mokiniams sekasi įveikti fizinio pajėgumo normatyvus, aptarė iškylančias problemas, sėkmės pavyzdžius.

Paskaitoje dalyvavo Kaišiadorių r. sav. meras Šarūnas Čėsna, tarybos narys Kęstas Moroza ir bėgimo aplink Žaslių ežerą iniciatorius Albertas Lakštauskas. Šie kaišiadoriečiai, nepaisydami pareigų ir užimtumo, yra vieni fiziškai aktyviausių rajone, mielai dalinosi savo žiniomis ir patirtimi apie fizinį aktyvumą. Pasakojo, kada ir kas juos įkvėpė judėti, ragino gimnazistus būti fiziškai aktyvius, paaiškino, kodėl būtina paisyti fizinio aktyvumo rekomendacijų tiek mokiniams, tiek suaugusiems norint išlikti sveikiems, stipriems, laimingiems ir darbingiems.

Tikimės, kad geras pavyzdys užkrėtė ne vieną gimnazistą noru sportuoti, būti fiziškai aktyviais ir sveikais žmonėmis.

 

1 2 3 4

 

VSS Inga Petrauskienė, socialinė pedagogė Daiva Janonienė 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 347 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1335
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5432761
http://1rxpills.com/