Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

Marko Sullivan knygos

  1. 1644845817 Paskutinis zaliuojantis slenis 3d1sPaskutinis žaliuojantis slėnis: romanas/ M. Sullivan.- Vilnius: Balto,2023.- 542 p.

1944 m. kovo pabaigoje, Stalino pajėgoms veržiantis į Ukrainą, jaunai sutuoktinių porai Emiliui ir Adelinai Martelams tenka apsispręsti: laukti grįžtančios sovietų „meškos“ ir rizikuoti būti išvežtiems į Sibirą ar keliauti į Vakarus su nekenčiamais nacių „vilkais“, įsipareigojusiais apsaugoti grynakraujus vokiečius.

Martelai – viena iš daugelio etninių vokiečių šeimų, kurių protėviai daugiau nei šimtmetį dirbo žemę Ukrainoje. Darbštūs ir sumanūs ūkininkai išaugindavo gausų derlių, buvo gerbiami ir vertinami. Tačiau įsigalėjus Stalino režimui vieni buvo ištremti į Sibirą, kiti neteko nuosavybės ir drauge su ukrainiečiais buvo pasmerkti holodomorui, per kurį iš bado mirė milijonai žmonių.

Emilis Martelas žino, kad vienintelis jo šeimai tinkamas kelias – į laisvę. Dėl laisvės jis pasiryžęs palikti namus, keliauti pro tankų pabūklus, kęsti nepriteklių ir pažeminimą. Persekiojami sovietų, niekinami vermachto niokotų šalių gyventojų, lyg kaliniai kontroliuojami nacių, Martelai atkakliai siekia tikslo. Kelyje į laisvę jie netenka artimųjų, patiria belaisvių stovyklos pragarą, išsiskiria ir vėl suranda vieni kitus, tačiau net baisiausiomis akimirkomis nepaliauja tikėję, jog kažkur toli Vakaruose jų laukia tikroji laisvė ir nuostabaus grožio slėnis, kada nors tapsiantis namais.

 

 

 

image 716Po raudonu dangum: romanas/ M. Sullivan.- Vilnius: Balto,2023.- 526 p.

Nepaprasto populiarumo ir puikaus skaitytojų vertinimo sulaukęs istorinis romanas apie pamirštą drąsaus jaunuolio žygdarbį Antrojo pasaulinio karo metais. Paremtas tikra Pino Lelos istorija.

Pinas Lela – eilinis septyniolikmetis italas, kurio galva pramušta muzika ir merginomis. Jis nenori turėti nieko bendra nei su karu, nei su naciais, tačiau nerūpestingas gyvenimas vieną dieną baigiasi. Toliau nuo bombarduojamo Milano tėvų išsiųstas Pinas padeda žydams slaptais Alpių takeliais pabėgti iš šalies.

Norėdami apsaugoti nuo mūšio lauko, tėvai priverčia Piną užsirašyti savanoriu į vokiečių kariuomenę. Po sužeidimo jis tampa Italijoje vieno paslaptingiausių ir galingiausių Trečiojo reicho vadų – generolo Hanso Lejerso asmeniniu vairuotoju. Tuo pat metu jaunuolio širdį užvaldo meilė gražuolei Anai.

            Gavęs progą šnipinėti aukščiausią nacių vadovybę, Pinas pradeda slaptą ir vienišą kovą.

            „Po raudonu dangum" ekranizavimo teises įsigijo kompanija Pascal Pictures. Pino Lelos vaidmenį atlikti ruošiasi naujausiuose filmuose apie žmogų- vorą sužibėjęs Tomas Hollandas.

 

 

Bibliotekininkės

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 311 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1335
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5430253
http://1rxpills.com/