Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Tvarkaraščiai

Protmūšis „Kas ir kodėl?“ nuotolyje

3

Tikriausiai visi sutiksite, kad ir ką beveiktume, visi norime būti laimingi. Laimę dažnai siejame su sėkminga veikla, karjera, pasiekimais. Bet tai dar ne viskas. Iš tikrųjų laimė neatsiejama nuo mūsų sveikatos. Pasaulio sveikatos organizacija pabrėžia, kad sveikata - tai ne tik gyvenimas be ligų, sveikata yra daugialypė sąvoka. Sveikatą lemia keletas būsenų. Tai galima įvardyti įvairiai.

 

Fizinę sveikatą lemia geras mūsų kūno funkcionavimas ir visų organizmo sistemų sveikumas (nervų, kvėpavimo, virškinimo, dauginimosi).

 

Protinė sveikata susijusi su būdais, kuriais mes renkame žinias iš įvairiausių šaltinių ir kaip gebame jomis pasinaudoti.

 

Emocinė sveikata padeda suprasti savo jausmus ir išmokti pagrįstai juos reikšti (svarbu patirti kuo daugiau gerų jausmų).

 

Socialinė sveikata atspindi santykius su šeima, draugais, bendradarbiais ir kitais žmonėmis. Svarbu išmokti bendravimą palengvinančių įgūdžių.

 

Dvasinė sveikata yra gyvybiškai svarbi bendrai mūsų sveikatai, ji susijusi su mūsų būties esme, su tuo, ką mes vertiname ir kas iš tikrųjų mums rūpi. Ji yra žmogaus egzistencijos šerdis.

 

Kai visos šios būsenos yra puikios, žmogus yra geros savijautos, o gera savijauta teikia laimės jausmą. Būtent šia tema, taip pat prisimenant Tarptautinę laimės dieną, kovo-balandžio mėnesiais gimnazijoje vyko nuotolinis prevencinis protmūšis „Kas ir kodėl?“ Protmūšyje, kuris vyko klasės renginių metu, dalyvavo Ia, Ib, Ihs, Ifg1, Ifg2, II fg1 ir III hs mokiniai. Internetinio įrankio ,,Kahoot!” pagalba buvo sudaryti klausimai protmūšiui. Mokiniai atsakinėjo į pateiktus klausimus, rungtyniavo tarpusavyje. Kiekvienoje klasėje buvo išrinktas laimėtojas, kuris gavo prizą:

 

          Ia - Redas Radzevičius;

 

          Ib - Erikas Jacevičius;

 

          Ihs - Miglė Laurušonytė;

 

          Ifg1 – Deimantė Pabiržytė;

 

          Ifg2 – Domantas Arlauskas;

 

          II fg1- Beatričė Berulytė;

 

          II hs – Gabija Kursevičiūtė;

 

          II fg2- Karolina Krasnauskaitė;

 

          III hs – Rytis Girdžijauskas.

 

Dėkojame visiems dalyvavusiems. Linkime daugiau judėti, sveikai maitintis, gyvai bendrauti su draugais, gebėti atsipalaiduoti ir sveikai ilsėtis, pažinti save, neužmiršti šypsotis ir juoktis bei atrasti savąjį geros savijautos receptą.

 

Daiva Janonienė, socialinė pedagogė

 

Inga Petrauskienė, visuomenės sveikatos specialistė

 

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310842
http://1rxpills.com/