Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Projektai

Projekto Erasmus+:Comenius KA1 asmenų mokymosi mobilumas veiklos

ersmus

Praėjusiais mokslo metais dalyvavimas projektuose mums buvo sėkmingas: gavome 30 planšetinių kompiuterių ir aktyvios klasės įrangą. Įgyvendinant gimnazijos strateginius tikslus ir atsinaujinus mokyklos mokymo materialinei bazei, iškilo būtinybė įgyti patirties įgyvendinant naujoves, naudojant informacines technologijas ir skaitmeninius įrenginius, ugdant kūrybiškumą ir inovatyvumą bei gerinant ugdymo procesą. Todėl mes, grupė Algirdo Brazausko gimnazijos mokytojų, parašėme projektą „Kūrybiškumo ir inovatyvumo ugdymas gimnazijos veikloje".
Šio projekto tikslas yra įvairiuose Europos kursuose įgytas žinias ir patirtį kūrybiškai ir inovatyviai taikyti formaliame ir neformaliame ugdyme, naudojant IKT ir mobiliąsias technologijas, apibendrinti įgytą patirtį (kursuose ir gimnazijoje) ir pasidalinti ja su kitomis mokyklomis, jų bendruomenėmis. Sieksime susipažinti su kitų Europos valstybių mokytojų pedagogine ir didaktine patirtimi integruojant IKT, gilinti žinias apie mokymosi stilius, mokytis taikyti naujus mokymo metodus ugdant kūrybiškumą, perimti gerąją užsienio kolegų patirtį.
Labai džiaugiamės, kad mūsų sukurtas projektas laimėjo ir gavome finansinę paramą iš Švietimo mainų paramos fondo pagal Europos projekto Erasmus+: Comenius veiklą KA1, asmenų mokymosi mobilumas. Projektas apima dešimt mokytojų mobilumų. Pirmojo mobilumo kursai įvyko Maltoje. Juose dalyvavo mokytojai iš Švedijos, Danijos, Austrijos, Suomijos, Kroatijos ir Lietuvos.

malta

Lietuvai atstovavome mes, mokytojos Ingrida Kupčiūnienė ir Roma Greičiutė. Šiuose kursuose mes mokėmės dirbti su kompiuterinėmis programomis, kurios padeda bendradarbiauti ir bendrauti, paįvairinti pamokas, jas galima pritaikyti mokymosi motyvavimui, mokymuisi per tyrimą, probleminiam mokymui. Mes susipažinome su programomis „Photosynth", „Mover maker", „Hot potatoes" ir t.t. Visos jos labai naudingos, džiaugiamės, galėdamos savo žinias perduoti kitiems kolegoms.
Taip pat buvo nuostabu pamatyti Maltą. Vos išlipus iš lėktuvo pajutome, kur atvykome, nes mus sutiko 35 laipsniai šilumos. Gaila, kad Maltoje mokslas prasidėjo nuo rugsėjo 27, todėl mes negalėjome pamatyti tiesioginio mokymo proceso. Mokėmės tuščioje mokykloje „Santa Clara College". Užsiėmimai vyko kasdien iki 16 val., o po to keliavome po šalį, susipažinome su kultūriniais objektais. Labai nustebino tai, kad šioje šalyje yra neolito laikų statinių, senesnių už Egipto piramides ir Stounheidžą. Mes susipažinome su Hagar Quim, matėme senąją Maltos sostinę Mdiną, aplankėme dabartinę sostinę Valetą. Tai paliko neišdildomą įspūdį.
Nepaprastai naudingas buvo bendravimas su kolegomis iš kitų šalių. Daug sužinojome apie jų švietimo sistemas, radome draugų bendriems mokinių projektams. Šiuo metu pradedame projektą su Austrijos ir Danijos mokyklomis.
Įgytas žinias taikome jau dabar. Vos grįžus iš Maltos aš, Ingrida Kupčiūnienė, vedžiau pamoką projektui „Įdomioji pamoka", kuri buvo filmuojama, o jos ištraukas galima buvo pamatyti per televiziją Mokytojų dieną. Projekto pristatymas mokyklos bendruomenei vyko rugsėjo 25 dieną. Maltoje pažinti IKT įrankiai padėjo šią pamoką pravesti kūrybiškai ir inovatyviai.

20140925 145332    20140925 151220

 

Gruodžio 30 d. gimnazijos mokytojai rinkosi į seminarą, kuriame buvo pristatyti kai kurie IKT įrankiai (weebly.com, Hot potatoes, Prezy, Move Maker, Photo Story), diskutuota kaip šios priemonės skatintų mokinių kūrybiškumą. Antroji seminaro dalis planuojama vasario 18 dieną.
Daugiau informacijos apie projekto „Kūrybiškumo ir inovatyvumo ugdymas gimnazijos veikloje" eigą galite rasti apsilankę mūsų gimnazijos internetinėje svetainėje a.brazausko-gimnazija.lt/Projektai/Erasmus+:Comenius KA 1

„Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.”

Mokytojos Ingrida Kupčiūnienė ir Roma Greičiūtė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 81 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1311
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5286219
http://1rxpills.com/