Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Informacinės technologijos

Paskaita „Programuotojas iš arti“

 Spalio 10-25 dienomis visoje Europoje vyksta Kodavimo savaitė. Ta proga spalio 23 dieną IIfg2 klasės ir NŠ programos „Informatikos akademija“ nariai klausėsi paskaitos „Programuotojas iš arti“, kurią skaitė sertifikuotas programinės įrangos inžinierius Karolis Kursevičius (2012 – 2016 metais mokėsi mūsų gimnazijoje). Buvęs mokinys pristatė savo patirtį apie kurtą „Smart office“ sistemą Tieto programoje „Mėnuo su IT“. Savo kalboje ne kartą pabrėžė gero mentoriaus, knygų, komandinio darbo, planavimo, greitos informacijos paieškos, o, svabiausia, noro mokytis svarbą. Tokių dalykų išmoko dirbdamas SEB banke jaunesniuoju programuotoju, tarptautinėje komandoje Swedbank banke programinės įrangos inžinieriumi, altic Amadeus, Luminor banke, Bitėje programuotoju / konsultantu.

Pranešėjas yra susipažinęs su įvairiomis technologijomis: Java, JavaScript, React, Spring. Kalbdamas apie programuotojo darbą išskyrė vidinį ,,nematomos“ sistemos dalies kodavimą su C++, Java, Python ir „matomą“ išorinį programavimą su JavaScript, HTML, CSS. Karolis – „nematomos“ sistemos dalies koduojas. Tad jam komandoje tenka problemų sprendimo ieškojimas, projektavimas, diagramų kūrimas, testavimas ir klaidų ieškojimas, rankinis testavimas, testų kodavimas, dokumentavimas. Buvo pristatyti ir programinės įrangos kūrimo procesai (krioklio (angl. „Waterfall“) ir Agile metodas), paneigti mitai apie programuotojus, akcentuoti programuotojo darbo privalumai: atlyginimas, kolegos, nepriklausomybė, galimybės, iššūkiai, tobulėjimas, bet ir įvardinti keli trūkumai: sėdimas darbas, ilgos darbo valandos.

Dėkojame K. Kursevičiui už įdomią paskaitą ir linkime jam sėkmės startuolyje Craftsoft kuriant greitųjų paskolų platformą.

 

20201023_123843 20201023_123910

 

IT mokytoja Ingrida Kupčiūnienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5307876
http://1rxpills.com/