Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Geografija

Mūsų gimnazistai Geomokslų olimpiadoje

geomokslu olimpiadoje 20192019 m. lapkričio 15 dieną VU Geomokslų institutas moksleivius sukvietė į III-ąją Lietuvos geomokslų olimpiadą. Ši olimpiada tai galimybė sužinoti, kaip veikia skirtingos Žemės sferos, dangaus kūnai, uolienos, vanduo, ledas, dirvožemis, kaip jie sąveikauja tarpusavyje ir sukuria mus supančią aplinką. Geomokslų olimpiada apima temas, susijusias su geografija, geologija, meteorologija, hidrologija bei astronomija. Tai puiki proga pasitikrinti savo žinias apie mūsų planetą, taip pat iškovoti teisę atstovauti Lietuvai tarptautinėje Žemės mokslų olimpiadoje. Nacionalinis turas vyksta dviem etapais.

Pirmojo etapo metu buvo vertinamos teorinės mokinių geomokslų žinios (geologija, fizinė geografija, hidrologija, meteorologija, astronomija). 

Antrojo etapo metu bus vertinamos ne tik teorinės bei praktinės žinios, bet mokinių kūrybiškumas, kritinis mąstymas, komandinio darbo įgūdžiai, anglų kalbos žinioms ir kt. Olimpiados metu 4 geriausiai pasirodę mokiniai įgyja teisę atstovauti Lietuvai IESO (Tarptautinė Žemės mokslų olimpiada (angl. International Earth Science Olympiad)).

Pirmajame etape dalyvavo 271 moksleivis iš visos Lietuvos. Iš mūsų gimnazijos olimpiadoje dalyvavo šie gimnazistai: Jonas Aleksejūnas (Ifg1), Karolis Evseičikas (Ifg1), Aura Matuliūkštytė (Ifg1), Smiltė Dzimidavičiūtė (IIfg), Danielė Verbickaitė (IIfg), Augustė Matuliūkštytė (IIIbm), Ieva Jurevičiūtė (IIIbm), Simona Jurevičiūtė (IIIbm).

Geomokslų olimpiadoje puikiai sekėsi Ievai Jurevičiūtei ir Augustei Matuliūkštytei. Jos pakliuvo tarp 25 geriausių ir yra pakviestos į antrąjį etapą.

Linkime Ievai ir Augustei sėkmės antrajame olimpiados etape.

 

Geografijos mokytoja Asta Tamulevičienė 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 189 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311744
http://1rxpills.com/