Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Žalingų įpročių prevencijai - reidai

no-smoking-sign

Kaišiadorių rajono bendruomenės pareigūnė Irena Budrikienė, sveikatos specialistė Inga Petrauskienė ir gimnazijos socialinė pedagogė Daiva Janonienė rugsėjo 22 ir 29 dienomis, ilgųjų pertraukų metu, šalia gimnazijos ir parke vykdė prevencinę priemonę – reidus. Reido paskirtis – formuoti mokinių gyvenimo ir sveikatos įgūdžius, padėti sąmoningai rinktis ir atsakyti už savo veiksmus, suprasti poelgių pasekmes. Buvo užfiksuotas vienas pažeidimas, bus atliekamas administracinis tyrimas. Tokie reidai bus vykdomi ir ateityje. Primename, kad gimnazija, jos teritorija ir parkas šalia gimnazijos yra ne­rū­ky­mo zo­na, o as­me­nims iki 18 me­tų drau­džia­ma rū­ky­ti tiek pa­pras­tas, tiek elek­tro­ni­nes ci­ga­re­tes.

 

Po­li­ci­ja pri­me­na, jog as­me­nims iki 18 m. drau­džia­ma rū­ky­ti ta­ba­ko ga­mi­nius ar jų tu­rė­ti. Taip pat drau­džia­ma rū­ky­ti ir tu­rė­ti elek­tro­ni­nes ci­ga­re­tes bei ne­šio­tis elek­tro­ni­nių ci­ga­re­čių pil­do­mą­sias tal­pyk­las.
As­me­nims nuo 16 m. šis pa­žei­di­mas už­trau­kia įspė­ji­mą ar­ba bau­dą nuo 20 iki 50 eu­rų su ta­ba­ko ga­mi­nių kon­fis­ka­vi­mu. Už pa­kar­to­ti­nį pa­žei­di­mą – nuo 50 iki 90 eu­rų. Už as­me­nų iki 16 m. ta­ba­ko ga­mi­nių var­to­ji­mą ar jų tu­rė­ji­mą at­sa­ko tė­vai, jiems ski­ria­mas įspė­ji­mas ar­ba bau­da nuo 10 iki 100 eu­rų.
Kaip ži­no­ma, pa­tys ne­pil­na­me­čiai nu­si­pirk­ti rū­ka­lų ne­ga­li. Tiems, kas nu­per­ka ar „pa­vai­ši­na“, ga­li bū­ti ski­ria­ma bau­da nuo 90 iki 280 eu­rų.

 

Socialinė pedagogė Daiva Janonienė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gruodis 2023
Pr A T K P Š S
2
3
15
17
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 208 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310071
http://1rxpills.com/