Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Matematikos akademijos „Olimpas“ išvyka

Spalio 6 dieną matematikos akademijos „Olimpas“ nariai vyko į Vilniaus Universiteto Matematikos ir Informatikos fakultetą. Mus sutiko fakulteto prodekanas Paulius Drungilas. Jis papasakojo apie šio fakulteto studijų kryptis, pristatė naujausias studijų programas bioinformatiką ir ekonometriją. Vėliau matematikos muziejaus darbuotoja mums papasakojo apie Lietuvos matematikos raidą, pristatė garsiausius matematikus.

Po to vykome į fakulteto naujuosius rūmus, kur prodekanas Linas Bukauskas mus supažindino su galingiausiu Lietuvos kompiuteriu, papasakojo apie šio kompiuterio atliekamus projektus, parodė fakulteto kompiuterizuotas klases, skaityklas. Pats prodekanas yra aktyviai prisidėjęs prie pirmojo Lietuvos kosminio palydovo sukonstravimo. Todėl jis parodė duris, už kurių palydovas buvo konstruojamas. Ir išdavė paslaptį, kad šiuo metu tose uždarose patalpose konstruojamas jau antras lietuviškas palydovas, truputį didesnis už pirmąjį.

Išvykoje ne tik susipažinome su rimtais moksliniais dalykais, bet kartu ir pramogavome: susipažinome su naujais Olimpo nariais, daug bendravome, žaidėme žaidimus.

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/matematikai_2014/

Matematikos mokytoja R.Greičiutė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2023
Pr A T K P Š S
1
7
22
27
28
29

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 223 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311472
http://1rxpills.com/