Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Pasaulinė vandens diena

Netinka pasakyti, kad tu reikalingas gyvybei, tu pats esi gyvybė.

Tu pats didžiausias turtas Pasaulyje.

Antuanas de Sant Egziuperi

 

1

Kovo 22 dieną visame pasaulyje minima Pasaulinė vandens diena. Šios dienos tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo naudą kiekvienam iš mūsų. Mūsų gimnazijojoje ši diena buvo paminėta organizuojant vaisių, daržovių ir prieskoninių žolelių vandens degustavimą. Ilgųjų pertraukų metu gimnazijos valgykloje mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę dalyvauti viktorinoje „Ką žinai apie vandenį?“, atsakyti į klausimus ir laimėti prizus - siurprizus.

Mokiniai atsakinėdami į viktorinos klausimus sužinojo arba prisiminė, kad žmogaus kūną sudaro apie 60-70 proc. vandens;

per dieną paaugliams ir suaugusiems reikia išgerti 7-8 stiklines vandens; vanduo padeda virškinti maistą ir įsisavinti maistines medžiagas, išvalyti organizmą, palaikyti normalią kūno temperatūrą, palaikyti smegenų veiklą ir stiprius kaulus bei raumenis; per metus žmogus išgeria 1000 litrų vandens; vidutiniškai per dieną žmogus netenka 2 litrų vandens;  žmogus be vandens išgyventų savaitę; vandens trūkumo organizme požymiai – galvos skausmas, išdžiūvusi burna, sausa oda, tamsus šlapimas;  97 proc. Žemės vandenų yra sūrus; vanduo užima 75 proc. planetos paviršiaus.

Ačiū mokiniams ir mokytojams, dalyvavusiems viktorinoje, gimnazijos valgyklos darbuotojoms, padėjusioms paruošti aromatingus vandens gėrimus, Kaišiadorių visuomenės sveiktos biurui už išradingus prizus.

Gerkime vandenį ir visada būkime sveiki.

 

Socialinė pedagogė Daiva Janonienė, VSS Inga Petrauskienė 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 260 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310938
http://1rxpills.com/