Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Istorijos akademijos vasaros stovykla

Rugpjūčio pabaigoje jau ketvirtą kartą Socialinių mokslų akademijos Istorijos fakulteto „Jaunojo istoriko mokyklos“ nariai dalyvavo akademinio jaunimo stovykloje „Laisvės kovų atmintis“ Radviliškio rajone, Pašušvyje. Kartu su mumis ten buvo ir Vilniaus universiteto studentai, studijuojantys istoriją, archeologiją bei kitus humanitarinius mokslus, taip pat mokiniai iš Vilniaus ir kitų Lietuvos mokyklų.

Mokiniai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie partizaninį Lietuvos laikotarpį, lankėmės prie partizanų bunkerių, partizanų žuvimo vietose, padėjome jas tvarkyti, pabuvojome sodybose, kurių gyventojai prisimena skaudžias to laikotarpio istorijas.

Sukrečiantis ir įdomus buvo susitikimas su partizaninio judėjimo ryšininku, kurio gyvenimas - tikras patriotizmo ir pilietiškumo pavyzdys, o jo atliekamos partizaninės dainos sustiprino visų mūsų patriotizmą.

Taip pat mokiniai galėjo pabendrauti su vadovais - istorikais, archeologais, dėstytojais iš Vilniaus universiteto, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademijos ir Klaipėdos universiteto. Išklausė jų pranešimus.

Tai buvo dviejų dienų gyvosios istorijos pamoka.

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/17ist/

 

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 249 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308049
http://1rxpills.com/