Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Kino dirbtuvės „Šviesa ir veidai“

Gimnazijoje vyko kino dirbtuvės „Šviesa ir veidai“, kuriose dalyvavo 12 jaunųjų kino mylėtojų. Dirbtuvėms vadovavo kino režisierė Severina Vaičiūnaitė.

Pirmąją dieną mokėmės kino kalbos elementų, žiūrėjome ir analizavome kino filmų ištraukas, kadrus, trumpo metražo filmus, kuriuose atsispindėjo portreto ir šviesos tema. Pasirodo, kamera gali virsti teptuku, o šviesa – akvarele. Pati šviesa gali būti kieta ir minkšta, šalta ir šilta, o tai sukuria ir atitinkamas nuotaikas, būsenas, charakterius. Namų darbų užduotis vienu ilgu kadru nufilmuoti artimo žmogaus portretą sudomino, tačiau ir truputį baugino, nes norint priartėti stambiu planu kad ir prie labai artimo žmogaus reikia gauti jo sutikimą. Antrą kino dirbtuvių dieną pradėjome namų užduoties peržiūra. Nufilmuoti kadrai buvo jaukūs, jautrūs, atskleidžiantys mums svarbių ir mylimų žmonių portretų šilumą. Vėliau grupelėse filmavome draugo portretą prie lango, mokėmės montažo, žiūrėjome ir diskutavome apie savo ir kitų kūrybinius sprendimus.

Buvo tikrai įdomu ir prasminga – tai vienbalsiai paliudijo visi šių dirbtuvių dalyviai, o aš tikiuosi, kad tai įkvėps asmeniniams kūrybiniams ieškojimams ir bandymams kurti savo filmus.

 

1 2 3 4
 

 

Gimnazijos kino klubo vadovė Danguolė Arnauskienė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Kovas 2023
Pr A T K P Š S
5
11
12
17
18
19
23
25
26

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312270
http://1rxpills.com/