Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Istorijos pamoka kitaip

Gimnazijoje lankėsi Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto prodekanas dr. Norbertas Černiauskas. III-IV klasių gimnazistai turėjo galimybę dalyvauti paskaitoje „Ko galima pasimokyti iš istorijos karo Ukrainoje fone“.

Paskaitos metu svečias pristatė mokiniams kelias pamokų temas, kurias mes visi turime suprasti ir išmokti dabartiniu metu. Sužinojome, kaip yra svarbu jų neužmiršti ir iš jų mokytis, nes vėl ir vėl galime susidurti su kadaise jau patirtais žiaurumais, kaip ir Rusijos - Ukrainos karo atveju. Kai kurių Vakarų šalių lyderių negebėjimas vertinti istorijos arba jos nemokėjimas ir leido tarpti Rusijos prezidento V.Putino nacionalizmui ir agresijai. Taip pat mokiniai susipažino su įvairiomis visuomenėje sklandančiomis grėsmėmis ir bandymais iškraipyti istoriją bei ją pateikti agresoriui naudinga prasme, kaip atsargiai reikia vertinti socialiniuose tinkluose esančią informaciją bei ją tirti, kad netaptume melagienų aukomis ir platintojais.

Paskaita buvo įdomi ir naudinga. Dėkojame buvusiai gimnazistei istorikei Rugilei Grendaitei už iniciatyvą. Jos dėka ir įvyko šis susitikimas.

 

1 2 3 4

 

Istorijos mokytojas Rimvydas Dekas 

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 489 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5317479
http://1rxpills.com/