Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Psichoterapiniai mokymai taikant „Lego serious play“ ir „Points of you“ metodus

Vasario 10 ir 24 d. gimnazijos pirmų ir trečių klasių moksleiviams buvo puiki proga patirti, ką gali gerai žinomas žaidimas LEGO ir kažkokios keistos vaizdų kortelės mūsų gyvenime.

Atrodo, visiems teko LEGO spalvotas detales laikyti savo rankose ir dėlioti įmantriausias figūras. Žinome, kaip šis žaidimas įtraukia ir padeda tapti kūrybiškiems, nenuspėjamiems konstruktoriams. Bet ar daug kas žino, kad su šiomis detalėmis galima bendrauti, planuoti veiklas, numatyti taktikas ir strategijas ne tik savo gyvenime, bet ir savo darbo kolektyve ar šeimoje. Psichologai, psichoterapeutai, organizacijų ir gamybinės veiklos bei vadybos specialistai naudodami LEGO geba ne tik atrakinti žmogų bauginančių paslapčių labirintus, bet ir juos įveikti pasitelkus kūrybiškumą.

„Lego serious play“ metodas – tai inovatyvus būdas bendravimui gerinti ir problemoms spręsti bei dialogui skatinti. „Points of you“ metodas – tai sąmoningumo žaidimas, kuris sukonstruotas taip, kad, žvelgiant į korteles, įsijungia abu žmogaus smegenų pusrutuliai: dešinysis (atsakingas už emocijas ir intuiciją) ir kairysis (atsakingas už loginį ir analitinį mąstymą).

Mokymai buvo labai tikslingi. Disputo tema - „Kaip atrasti save ir nešvaistyti laiko veltui. Savęs pažinimo dirbtuvės“ ir praktinis užsiėmimas -  „Po padidinamuoju stiklu – PYKTIS“. Užsiėmimai buvo taip pat pakankamai kontraversiški ir ugdantys klausytojų socialinę ir emocinę patirtį. Ar mums pavyko patobulėti, gali atsakyti ne tik mokymus vedę specialistai ar patys mokymų dalyviai, bet ir jų mokytojai bei mokinių tėvai.

Šie mokymai vyko bendradarbiaujant su Kaišiadorių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru (direktorė Vidita Jonaitė) ir VšĮ „Psichologinių idėjų namai“ specialistais Aurelija Ganusauskaite ir Viktorija Jonuše.

 

1 2 3 4

 

Gimnazijos psichologas Lionius Demjanovas

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2024
Pr A T K P Š S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 409 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1331
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5378746
http://1rxpills.com/