Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

„Tapyti merginas“

2

Tapyti merginas: romanas / Cathy Marie Buchanan.- Vilnius: Sofoklis, 2014.- 408 p.

 

„Tapyti merginas“ – širdį veriantis romanas, įkvėptas mergaitės, pozavusios garsiajai Edgaro Dega statulėlei „Mažoji keturiolikmetė šokėja“, gyvenimo.

 

Po tėvo mirties seserų van Gėtem gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom. Varganam skalbėja dirbančios mamos uždarbiui tirpstant apsento butely, joms gresia būti iškeldintom iš nuomojamo kambario. Neturėdama didelio pasirinkimo, keturiolikmetė Mari išsiunčiama į Paryžiaus operą, kur už skurdų atlyginimą ją paruoš šokti garsioje baleto scenoje. Pavojingu jaunuoliu susižavėjusi vyresnioji sesuo Antuanetė randa statistės darbą spektaklyje, pastatytame pagal garsų Emilio Zola romaną „Spąstai“.

 

Sudėtingų pokyčių mene, kultūroje ir visuomenėje laikais vykstantis romano veiksmas pasakoja apie nepaprastas seseris, pažeidžiamas ir neapsaugotas nuo tamsiųjų visuomenės jėgų poveikio...

 

 

1Bevardės mergaitės: romanas / Serena Burdick.- Vilnius: BALTO leidybos namai, 2020.- 384 p.

 

Aš gulėjau prispaudusi skruostą prie grindų, cementas vėsino bejėgišką įtūžį. Prieš tai klykiau. Kandžiojausi ir draskiausi. O dabar mokėjau už tai, bet nesvarbu. Ir vėl būčiau dariusi tą patį.

 

Netoli prabangaus Luelos ir Efės Tildon tėvų namo Invudo kalvos papėdėje dunkso pataisos namai nepaklusnioms mergaitėms. Sesės auga jų šešėlyje suprasdamos, kad netgi tokių pasiturinčios šeimos panelių kaip jiedvi laisvė turi ribas. Tačiau, atsitiktinai išaiškėjus skandalingai tėvo paslapčiai, aikštinga vyresnėlė Luela ryžtasi pasielgti taip, kaip nori.

 

Maištas nepraeina be pasekmių, ir vieną rytą Luela mįslingai dingsta. Efei kyla įtarimas, kad tėvas įvykdė grasinimą išsiųsti Luelą į pataisos namus, ir ji sukuria planą ten pakliūti ir išgelbėti sesę. Kai supranta klydusi, niekas nepatiki jos istorija ir ištrūkti iš baisiosios prieglaudos atrodo nebeįmanoma. Tačiau čia sutikta Meiblė įtraukia Efę į savo planą. Kad išgyventų, joms telieka pasikliauti vienai kita ir pamažu gimstančia draugyste.

 

Gero skaitymo!

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 139 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1311
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5286353
http://1rxpills.com/