Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

„Nelengvu keliu“

nelengvu-keliuTai romanas apie 17-metę merginą Džozę Morgan, kurią kiekvieną dieną lydi nusivylimas: mama, susidedanti su netikusiais vyrais, apkalbos ir gėda, kad visi miesto žmonės ją laiko tokia pat, kaip ir jos mama. Veiksmas vyksta 1950 metų Naujajame Orleane. Mergina sunkiai dirba knygyne, kad galėtų mokytis elitiniame koledže, ir sugalvoja planą, kaip pabėgti iš apgailėtino miesto, kuriame knibžda įvairūs nusikaltimai. Džozė svajoja gyventi ne taip, kaip jos mama. Bet įvykusi paslaptinga mirtis Prancūzų kvartale sujaukia jos visus planus: jai tenka ieškoti tiesos ir pasirinkti tarp mamos ir vienintelio išties besirūpinančio ja žmogaus.

Apie rašytoją: Lietuvių kilmės rašytoja Rūta Šepetys gimė ir užaugo Mičigane, menininkų šeimoje. Jos pirmoji knyga „Tarp pilkų debesų“ tapo bestseleriu ir buvo pripažinta 2011 m įsimintiniausia knyga, išleista daugiau nei 40 kalbų. R. Šepetys savo romanuose pasakoja apie skaudžius žmonių likimus, dėmesio skiria sukrenčiantiems istoriniams įvykiams, o įkvėpimo ji semiasi istoriniuose archyvuose ir žmonių pasakojimuose.

Perskaičius: Ši knyga yra kitokia nei rašytojos ankstesni romanai „Tarp pilkų debesų“ ir „Druska jūrai“, bet ji taip pat patiko kaip ir kitos autorės knygos. Sudomino nuo pat pradžios iki pat pabaigos. Vis norėjosi versti ir versti puslapius ir sužinoti, kas gi bus toliau, kaip klostysis įvykiai. Mano nuomone, visos Rūtos Šepetys knygos yra vertos dėmesio, nes autorė įdomiai atskleidžia įvairiausias skaudžias istorijas, paremtas tikrais faktais.

 

Rugilė Ciunytė, III hs

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Balandis 2022
Pr A T K P Š S
3
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
24
25
27
28
29
30

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310563
http://1rxpills.com/