Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Naujienos

„Laiškas istorijai“

Nuo Vasario 16-osios iki pat Kovo 11-osios „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drauge su LRT televizija kvietė visos Lietuvos vaikus dalyvauti LR Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotoje akcijoje „Laiškas istorijai“.

Mokiniai buvo kviečiami su istorinėmis asmenybėmis pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos ateitį, padėkoti už ryškiausius darbus Lietuvos herojams ir kūrėjams, papasakoti jiems apie Lietuvą, kurioje gyvename šiandien.

Šūkiu „Iš širdies į praeitį“ akcijos iniciatoriai ir kūrėjai ragino vaikus atrasti asmenišką ryšį su jų miestų ir miestelių apylinkėse kūrusiais visai Lietuvai svarbiais herojais ar įkvepiančiomis asmenybėmis.

Atsiliepdami į šį kvietimą, bendradarbiaudami su gimnazijos bibliotekininkėmis, pilietiškumo pagrindų pamokų metu I hs ir II fg1 klasių mokiniai rašė „Laišką istorijai“.

Viltės Drevinskaitės (I hs) laišką išsiuntėme idėjos organizatoriams. Su kitų mokinių darbais ir mintimis galėsite susipažinti „Rašaluotų pirštų“ puslapiuose.

 

Istorijos mokytoja O. Jodonytė

 

Laiškas Emilijai Pliaterytei

 

Emilija,

nuo Tavo didaus žygdarbio praėjo beveik 190 metų, tačiau tavoji drąsa lig šiol nėra pamiršta. Esi dažnai vadinama lietuviškąja Žana d‘Ark. Tavo garbei Vilniuje pavadinta gimnazija, o Lenkijoje ir Baltarusijoje Tu netgi laikoma nacionaline didvyre. Tavo vardas iki šių dienų yra išlikęs istorijoje kaip vienas garsiausių lietuvių moterų vardų. Lietuvaitėms esi nenuginčijamas pavyzdys, kad, nepaisydamos visų stereotipų, moterys galėjo, gali ir galės siekti savo užsibrėžtų tikslų ir netgi vadovauti kariniams sukilimams. Manau, jog tokių tvirtų ir Tėvynę mylinčių žmonių mums trūksta dabartinėje visuomenėje – norėtųsi, kad Tavo patriotizmas būtų labiau užkrečiamas nei bet koks virusas, o lietuviai, tai matydami, prisimintų patriotizmą išaukštinusius savo protėvius ir vėl savyje atgaivintų meilę Tėvynei. Ačiū, kad savo gyvenimą ir gyvybę aukojai dėl kitų žmonių. Tavo geranoriškumas ir kovingumas niekuomet nebus užmirštas.

 

 Pagarbiai Vesta Stanislauskaitė, II fg1

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gruodis 2021
Pr A T K P Š S
4
5
11
12
18
19
24
25
26
30
31

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 224 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312586
http://1rxpills.com/