Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Naujienos

„Istoriją pažinti kitaip – gyvai“

II hs ir II fg1 klasių gimnazistai pilietiškumo pagrindų ir istorijos pamokose susitiko su istorike, buvusia mūsų gimnaziste Rugile Grendaite. Netradicinis pamokos pavadinimas „Istoriją pažinti kitaip – gyvai“ byloja apie Rugilės tiesioginį prisilietimą prie gimtojo krašto istorijos. Ji dar besimokydama gimnazijoje buvo aktyvi „Istorijos akademijos“ narė, dalyvavo archeologinėse ekspedicijose, domėjosi partizaninio judėjimo istorija.

Gimnazistai išgirdo pasakojimą apie šiltus ir betarpiškus susitikimus su partizaninio judėjimo dalyviais, Rugilės vasaros metu organizuojamas gyvosios atminties ekspedicijas – stovyklas „Išgyvenk istoriją“ jaunimui. Beje, jose yra dalyvavę ir mūsų gimnazistai. Įtaigūs, iš širdies plaukiantys istorikės žodžiai leido susipažinti su partizanų gyvenimu, neramia kasdienybe, šventėmis, jų kūryba.      

Rugilė linkėjo atrasti partizanų gyvenimą ir veiklą kitaip – susitikti su dar gyvais pokario kovų už laisvę liudytojais, atrasti vietas, kurios bylotų apie partizanų gyvenimus ir jų tragiškus likimus, ir suvokti jų atsidavimą savo prasmingos kovos už Lietuvos laisvę idealams.

 

1 2 3 4

 

Bibliotekininkė Regina Demjanovienė

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Gegužė 2022
Pr A T K P Š S
1
2
7
8
14
15
18
21
22
26
29
30

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5309096
http://1rxpills.com/