Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Projektai

Lietuva - Lenkija - Lietuva: daug įspūdžių, patyrimo, gerų draugų

Balandžio 16-22 d. mes, projekto „High 5: asmeninės karjeros portfelis” dalyviai (Agnė Karčiauskaitė, Mingaudė Kotryna Zujūtė, Nerijus Kostikovas, Judilė Bernackaitė, Andrius Tamašauskas, Akvilė Navardauskaitė, mokytojos Aldona Bradulskienė, Rita Marozienė, Aldona Mitkuvienė, Dainora Melinskienė, Živilė Kursevičienė, buhalterė Ona Naudžiūnienė) lankėmės Lenkijoje. Mūsų kelionė buvo ilga (12–a valandų į vieną pusę)  ir nelengva (nors „Ecoline“ autobusai ir komfortabilūs: maistas, gėrimai, internetas, galimybė kiekvienam keleiviui naudotis planšetiniais kompiuteriais...). Vos atvykę į Vroclavą 5 val. ryto jau po keleto valandų turėjome pristatyti savo šalį visiems projekto dalyviams – rumunams, italams, graikams, turkams, lenkams, jų mokytojams, vietinės valdžios atstovams. Tačiau  gera nuotaika nugalėjo nuovargį ir miego trūkumą  ir viskas pavyko gerai.

Projekto metu  teko daug patirti: lankėmės ledo luitus gaminančioje bendrovėje  „Ice Art“, patys turėjome  galimybę pabūti  ledo skulptoriais, įmonėje „Glass World“ ne tik pamatėme, kaip gaminami stikliniai žaisliukai, bet ir  patys juos dekoravome. O įmonės darbuotojai padarė mums staigmeną – paskutinę dieną kiekvienam projekto dalyviui buvo įteiktas didžiulis kalėdinis žaisliukas su jo vardu (Agnei labiausiai pasisekė: ant jos žaisliuko puikavosi ne vardas, o pavardė – Karčiauskaitė). Teko parodyti ir aktorinius gabumus: susiskirstę grupėmis turėjome suvaidinti įvairiausias profesijas, parodydami jų privalumus ir trūkumus. Lankėmės  Krokuvoje,  pabuvojome Vavelio pilyje (kiek ten daug Lietuvos istorijos!). Sukrėtė Aušvico koncentracijos stovykloje išvystas siaubas – milžiniški nužudytų, nukankintų kalinių daiktų, batų, nukirptų plaukų kalnai, rodos, dar kažkokį ypatingą kvapą išlaikiusios  krematoriumo sienos... Įspūdingas Vroclovas! Jame, kad ir labai vėjuotu, žvarbiu oru, smagu buvo žaisti taip vadinamą Miesto žaidimą - surasti nurodytas vietas ir atlikti nurodytas užduotis.

Nors savaitė - trumpas laiko tarpas, tačiau spėjome susidraugauti, priprasti prie savo antrųjų šeimų... Šeimininkai lenkai šįkart buvo labai šilti, draugiški. Labai geranoriški, nors ir griežti, buvo jų mokytojai. Itin  artimi mums, lietuviams, buvo graikai – su jais siejo ypatingi ryšiai, matyt, projekto lietuvių grupė, kuri lankėsi Graikijoje, bus tam padėjusi pagrindus... Graikus išmokėme  dainuoti „Tris milijonus“, o patys irgi išmokome populiarią graikų dainą (žr. įrašą  www.facebook.com).  Kad susiradome šitiek  naujų draugų, rodo tas faktas, jog, atėjus laikui skirtis (mes vėl – tiesiai į autobusą!), ašaros liejosi upeliais. Šeimos, kuriose gyvenome, į kelionę prikrovė ne tik maisto, bet ir kitokių gėrybių.

Džiugu, kad  turėjome tokią galimybę dalyvauti projekte. Ne tik aplankėme kaimyninę šalį, ne tik daug pamatėme ir patyrėme, bet ir užsienio kalbų (anglų, rusų, lenkų) įgūdžius taip patobulinome, kad net patys tarpusavyje visą kelionę atgal į gimtinę dar ilgai kalbėjomės ne vien lietuviškai...  Projektas baigėsi, bet draugystė, užsimezgusi jo metu, tikėkimės, tęsis dar ilgai... O netrukus (preliminari data - gegužės 11 d.) laukia baigiamasis projekto renginys...

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/lenkija16/

 

Judilė Bernackaitė, II fg

Andrius Tamašauskas, II fg

Živilė Kursevičienė, lietuvių kalbos mokytoja

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 281 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310964
http://1rxpills.com/