Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Geografija

Geografijos konkursas „Europa – mūsų žemynas“

Ar drįstume suabejoti, kad esame lietuviai? Gyvename Lietuvos žemėje, kaip ir mūsų seneliai bei proseneliai, kalbame gimtąja lietuvių kalba, laikomės lietuviškųjų tradicijų... Tačiau ar iš tiesų mes esame tik lietuviai? Ar mus kas nors sieja su kitomis tautomis, o jei taip, tai kas? Ar lietuvybė yra vienintelis dalykas, kuriuo galime didžiuotis?

Neseniai paminėta data, kuri turėtų būti svarbi ne tik lietuviams, bet ir daugeliui kitų tautų. Gegužės 9 diena – Europos diena. Europa – seniausias žemynas pasaulyje, kultūros, mokslo bei civilizacijos lopšys. Nors Europoje yra ne viena valstybė su skirtingomis tradicijomis, tačiau dabar šis žemynas darosi kosmopolitiškas įvairiose gyvenimo srityse. Ar Lietuva yra, o svarbiausia, jaučiasi Europos dalimi? Ar mes esame tikri europiečiai? Nors visi šie klausimai vis dar yra aktualūs ir vertinami skirtingai, tačiau mūsų rajono mokiniai įrodė, kad apie Europą žino tikrai labai daug.

Gegužės 8 dieną Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijoje buvo surengtas jau kasmetiniu, tradiciniu renginiu tapęs konkursas „Europa – mūsų žemynas“, kurį organizavo geografijos mokytoja Asta Tamulevičienė kartu su geografijos klubo „Azimutas“ nariais. Konkursas kvietė moksleivius pasitikrinti savo žinias apie Europą, dalyvių buvo nemažai – net penkios šios gimnazijos komandos, taip pat dvi iš Vaclovo Giržado progimnazijos bei komanda iš Žiežmarių gimnazijos. Šis renginys ypatingai įdomus tuo, kad jame mokiniams tenka ne tik taikyti jau įgytas žinias apie Europos valstybes, jų žymius objektus bei žmones, tačiau ir prireikia pasitelkti vaizduotę – kiekvienos komandos laukia kūrybinės užduotys, kai kuriami eilėraščiai, piešiama, netgi dainuojama. Visas užduotis vertino kompetentinga gimnazijos komisija, o nugalėtojai, žinoma, neliko neapdovanoti – jiems teko įdomios ir naudingos europietiškos dovanos. Smagu, kad konkursas susilaukė rėmėjų pagalbos – prie renginio prisidėjo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir UAB „Divenda“.

Taip, vien mūsų rajonas gali įrodyti, kad jaunoji karta nebijo jaustis Europos dalimi. Europa suvokiama ne kaip suvaržymas, ne kaip tolimas ar nesuvokiamas kraštas, o kaip įvairių kultūrų puošiamas žemynas, puoselėjantis žmogiškąsias vertybes. Taigi, mes esame ne tik lietuviai, bet ir europiečiai. Norėdami jais būti, neprivalome atsisakyti lietuvybės, o kaip tik turime ją puoselėti bei jaustis Europos tautų dalimi. Juk Europą ir kuriame mes patys, tiesa.

Konkurso rezultatai

I vieta - Algirdo Brazausko gimnazijos I fg1 klasė

II vieta - Žiežmarių gimnazija (mokytoja Nijolė Petrauskienė)

III vieta - Vaclovo Giržado progimnazijos 1-oji komanda (mokytoja Lina Lukoševičienė) ir Algirdo Brazausko gimnazijos I f klasė

Nuotraukos Tautvydo Krilavičiaus (III hs2)

Eglė Dabkevičiūtė (IV st)

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 511 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5315769
http://1rxpills.com/