Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Pasiekimai

Prof. Jono Matulionio jaunųjų matematikų konkurse – gabiausi šalies mokiniai

Jau 26-ą kartą paskutinį sausio šeštadienį  moksleiviai, susirinkę iš visos Lietuvos miestų ir miestelių, dalyvavo respublikiniame  profesoriaus J. Matulionio jaunųjų matematikų konkurse. Šiemet į auditorijas spręsti sudėtingų uždavinių susirinko  463 mokiniai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Alytaus, Kaišiadorių, Trakų, Kretingos, Mažeikių, Plungės  ir kitų rajonų.

Po įtempto darbo auditorijose moksleiviai atsipalaidavo dalyvaudami fakulteto studentų atstovybės „FUMSA“ surengtose inžinerinėse ir orientacinėse varžybose. Varžybų metu buvo išbandomi  jaunųjų matematikų orientavimosi gebėjimai   KTU studentų miestelyje, o inžinerinėse varžytuvėse - paruoštų sudėtingų šifrų iškodavimas, išradingumas ir kūrybiškumas konstruojant „linksmuosius kalnelius“ (angl. roller coaster).  Neabejingus fizikos mokslui fakulteto dėstytojai pakvietė stebėti įdomiąsias fizikos demonstracijas ir pamatyti unikalias azoto savybes bei suprasti, kaip veikia elektrinis laukas. Smalsiems konkurso dalyviams buvo surengtos ekskursijos po integruotą mokslo, studijų ir verslo centrą  – KTU „Santakos“ slėnį.

Daugelį konkurso dalyvių atlydėjo mokytojai ir kol jų mokiniai sprendė uždavinius,  mokytojai dalyvavo 2 valandų surengtame KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto dekanės doc. dr. Bronės Narkevičienės seminare „(Itin) Gabių vaikų ugdymas: užsienio patirties projekcija į Lietuvą“.  Seminare buvo pasidalinta gabių vaikų ugdymo patirtimi, sukaupta dirbant Vokietijoje, numatytos fakulteto galimybės bendradarbiauti su mokyklomis ir mokytojais ugdant gabius tiksliesiems mokslams mokinius.

Nuoširdžiai sveikiname konkurso nugalėtoją - III vietos laimėtoją Gintautą Lasevičių iš III ft klasės, kurį matematikos moko Adelė Celiešiūtė.

 

Matematikos mokytoja Adelė Celiešiūtė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308471
http://1rxpills.com/