Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Europos dieną šventėme kartu

Gegužės 9 d. minima Europos diena. Tai tarptautinė šventė, simbolizuojanti Europos taiką ir vienybę.

Mūsų gimnazijoje ši diena pradėta minėti susitikimu su buvusiu mokiniu, žurnalistu A.Peredniu.

Susitikimo metu svečias kalbėjosi su mokiniais apie ES, jos vertybes, ES svarbą šiandieninėje Europoje, demokratijos privalumus bei trūkumus, jaunimo ateitį Lietuvoje ir Europos Sąjungoje.

Žinias apie Europos Sąjungą gimnazistai galėjo įsivertinti konkurse „Europos egzaminas“. Geriausiai sekėsi Augustei Matuliūkštytei (Ifg), kuri atstovavo gimnazijai antrame konkurso etape.

Europos dienos metu Algirdo Brazausko parke buvo galima susipažinti su gimnazistų dailės darbais „Europos kultūriniai lobiai“. Gimnazistams parodai padėjo pasirengti dailės mokytoja Andromeda Ostašenkovienė.

Taip pat parke buvo kuriamas performansas „Mūsų mintys šoka fokstrotą“. Tai didelio formato paveikslas, kurio kurėjais galėjo tapti kiekvienas renginio dalyvis.  Jo iniciatorės jaunoji menininkė Kamilė Lukrecija Lukošiūtė  ir buvusi mūsų gimnazistė Agnė Karčiauskaitė. Performanso metu puikią atmosferą ir gerą nuotaiką padėjo sukurti muzikuojantys gimnazistai Jokūbas Vaitelė (buvęs gimnazistas), Adomas Kuznecovas, Mantas Jackevičius, Teresė Bernatonytė , Miglė Šriupšaitė ir Eleonora Grinevičiūtė.

Vėliau Agnė Karčiauskaitė susitiko su mokinias, ji pasidalijo įspūdžiais ir patirtimi apie kelionę po Ameriką.

Europos diena baigėsi protmūšiu „Lietuva – Europa – Pasaulis“. Jį sudarė trys turai: „Šimtmečio Lietuva“; „Europos kultūros paveldas“; „Kelionė po pasaulį“. Juos vedė mokytojos Ona Jodonytė, Asta Tamulevičienė ir buvusi gimnazistė Agnė Karčiauskaitė. Protmūšyje dalyvavo mūsų gimnazijos komandos bei komanda iš Vaclovo Giržado progimnazijos su mokytojomis Violeta Prokarenkiene ir Irena Bagdzevičiene. Geriausiai protų mūšyje sekėsi komandai, kurią sudarė  Augustina Šareikaitė (IIIft-bm), Rasa Miliukaitė (IIIft-bm), Gustė Sabanskytė (IIIbm), Girdenė Kasparaitė (IIIbm) ir Mantas Jackevičius (Ifg).

 

20180509_113444 20180509_113508 DSC_0091 1 IMG_20180509_110010 IMG_3537 Picture 033 Picture 038 Picture 041

 

Mokytojos Ona Jodonytė, Asta Tamulevičienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 195 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311792
http://1rxpills.com/