Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Respublikinė istorinė konferencija

DSC 8540unnamedŠiais metais Kaziui Griniui sueina 150 metų nuo jo gimimo ir 90 metų, kaip tapo Lietuvos Respublikos prezidentu.

Ta proga Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazija surengė respublikinę istorinę konferenciją „Aš nepalenkiamai įsitikinęs lietuvių tautos gyvata“ (Kazys Grinius). Konferencijoje dalyvavo Lietuvos gimnazijos ir , pavadintos Lietuvos Respublikos prezidentų vardais.

Pirmiausia konferencijos dalyviai susitiko prie Kazio Griniaus kapo (Selemos Būdos km., Kazlų Rūdos savivaldybė). Čia buvo pagerbtas jo atminimas: sugiedotas Lietuvos Respublikos himnas, prisiminti jo darbai, padėtos gėlės ir uždegtos žvakutės.

Po to konferencija tęsėsi Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijoje. Buvo galima apžiūrėti istorinę parodą „Kazys Grinius - žmogus, visuomenės veikėjas, Prezidentas“, mokinių dailės kūrybinių darbų parodą, skirtą Prezidento 150 – oioms gimimo metinėms paminėti, taip pat susipažinti su gimnazistų mintimis ir pamąstymais literatūriniuose darbuose „Apie Kazį Grinių, valstybę, ateitį“. Pranešimą „Kazio Griniaus profilis Lietuvos politiniame gyvenime 1918 – 1940 m.“ skaitė humanitarinių mokslų daktaras Artūras Svarauskas.

Atvykusios į konferenciją mokyklos pristatė Lietuvos buvusių prezidentų, kurių vardais pavadintos, gyvenimą ir veiklą, papasakojo, kaip kiekviena saugo ir puoselėja jų atminimą. Pristatymus papildė mokyklų atstovų muzikiniai kūriniai. Mūsų gimnazijai atstovavo Martynas Juzukonis (IIfg) ir modernaus folkloro studija „Čiutyta“.

Ši konferencija sustiprino pagarbą ir pasididžiavimą mūsų valstybės istorija ir ją kūrusiomis asmenybėmis, taip pat „prezidentinių“ mokyklų bendravimą.

 

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 60 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5307606
http://1rxpills.com/