Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Išvyka į Kauną

DSCF1626DSCF1635Š.m. gruodžio mėn. su socialinių mokslų istorijos fakulteto „Jaunojo istoriko mokyklos“ nariais vykome į Kauną. Pirmoji stotelė buvo Kauno mečetė. Tai vienintelė mūrinė mečetė Lietuvoje. Įeidami į vidų turėjome nusiauti batus ir viduje ant grindų sėdėjome kaip tikri musulmonai. Apie islamo religiją mums papasakojo musulmonė, gyvenanti Lietuvoje. Iš jos sužinojome daug dalykų apie islamo religiją, musulmonų gyvenimo būdą, apie islamo Šventąją Knygą Koraną. Išgirdome, kaip meldžiasi musulmonai ir kokia jiems yra svarbi malda. Vienu metu net susimąsčiau, jog norėčiau tapti musulmone. Pasibaigus pokalbiui galėjome pasivaikščioti po mečetę ir geriau ją apžiūrėti.

Toliau keliavome į Kauno miesto muziejų, kuris įsikūręs rotušėje. Mus pasitikęs gidas papasakojo muziejaus istoriją, žmones, padėjusius jį įkurti, matėme daiktus, išlikusius nuo muziejaus įkūrimo laikų. Vaikščiodami po rotušės pastatą, sužinojome, kokie garsūs žmonės čia lankėsi. Vienas iš jų Napoleonas, kuris čia buvo surengęs puotą žygiuodamas į Rusiją. Taip pat turėjome galimybę dalyvauti edukacinėje programoje „Carinio Kauno paslaptys“, kurios metu galėjome pažaisti žaidimų, susijusių su laikais, kai Lietuva priklausė Rusijos imperijai. Rašėme lietuvišką tekstą su plunksna ir rašalu rusiškomis raidėmis, ieškojome iliustracijoms tinkančių žodžių.

Pasivaikščioję po rotušės aikštę, apžiūrėję eglutę ir pajutę šventinę nuotaiką grįžome namo turtingesni istorinių žinių. 

Monika Laurušonytė, Ihs 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 196 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312099
http://1rxpills.com/