Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Spalio 10 d. – Pasaulinė psichinės sveikatos diena

Grupė gimnazistų su pagalbos mokiniui specialistėmis soc. pedagoge Giedre, psichologe  Renata ir visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Vaida  penktadienį stengėsi atkreipti visos gimnazijos bendruomenės dėmesį ir paminėti psichinės sveikatos dieną. Užklijuotos šypsenėlės kvietė šypsotis ir nepamiršti, kad geros emocijos – geros savijautos požymis. Gimnazijos laiptai pasipuošė motyvuojančiomis gyvenimo džiaugsmui ir prasmei frazėmis, o apie gilesnį psichinės sveikatos supratimą ir pozityvų požiūrį į psichologinę pagalbą skelbė gimnazijos  psichologės paruošti lankstinukai. Tėvams ir gimnazistams buvo pristatomi psichologės atlikto Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos gimnazistų emocinės ir socialinės sveikatos tyrimo rezultatai.

Sveikas žmogus – besidžiaugiantis, jaučiantis gyvenimo prasmę, pilnatvę, gebantis mylėti ir bendrauti, gerbiantis kitus žmogus.  Jis džiaugiasi tuo, ką daro, jaučia dėkingumą, geba aplink save matyti ir skleisti  gerumą bei grožį. Jis perdėtai nesididžiuoja savo žiniomis ir turtais, nežemina ir nekontroliuoja kitų. Jam nereikia priemonių savigarbai palaikyti. Jam patinka gražinti, tobulinti, užbaigti tai, kas yra pasaulyje ir jo paties viduje.

Kad žmogaus psichinė sveikata būtų stipri, rekomenduojama iš anksto neišgyventi dėl galimų sunkumų, mokytis prisiimti atsakomybę, nebijoti įveikti sunkių užduočių, džiaugtis tuo, ką turi, susirasti mėgstamą veiklą, nuolat tobulinti save. Psichinė sveikata priklauso ir nuo fizinės – sportuojantis, sveikai besimaitinantis, gerai išsimiegantis žmogus yra energingas ir optimistiškai nusiteikęs.

Stenkimės būti laimingi. Darykime gerus darbus. Gėris  visada teikia džiaugsmą!

 

Psichologė Renata Stonienė

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/PPSD2015/

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 274 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311074
http://1rxpills.com/