Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Renginiai

Jaunųjų istorikų išvyka

Socialinių mokslų Istorijos fakulteto „Jaunojo istoriko mokyklos“ mokiniai prieš kelias dienas dėmesį skyrė XX a. vidurio bei antrosios pusės Lietuvos istorijai.

Pirmiausiai apsilankėme Genocido aukų muziejuje, kuriame susipažinome su buvusiu KGB kalėjimu. Ten sužinojome apie buvusio kalėjimo vidaus tvarką, kalinių gyvenimo sąlygas, vykdytus kankinimus bei mirties nuosprendžių vykdymo patalpą. Ten kalėjo vienas iš partizaninio judėjimo vadų Adolfas Ramanauskas – Vanagas, dvasininkas A.Svarinskas ir daugelis kitų sovietiniam režimui neįtikusių žmonių. Po to dalyvavome edukacinėje programoje „Sovietų kalėjimai, lageriai ir tremtis: skiriamieji bruožai“, išklausėme informaciją ir pabaigoje atlikome praktinę užduotį. Pagal pateiktas nuotraukas mokiniai turėjo jas sugrupuoti į šešias temas, pvz., šventės, namai ir t.t.

Išvykę iš Vilniaus užsukome į Panerių memorialinį parką – muziejų. Ten nuo 1941 m. liepos mėn. iki 1944 m. liepos mėn. hitleriniai okupantai ir jų vietiniai talkininkai sunaikino 100 tūkst. žmonių, daugiausiai iš jų buvo žydai. Slėpdami savo nusikaltimų pėdsakus, nuo 1944 m. gruodžio degino sušaudytų žmonių lavonus.

Aplankytos vietos atskleidė ir kartu suteikė daugiau informacijos apie vieną skaudžiausių ir žiauriausių Lietuvos istorijos laikotarpį.


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/isvyka_geguze/

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 265 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5309242
http://1rxpills.com/