Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Neformalus ugdymas

GAMTOS MOKSLŲ MĖNUO

 

Tyrėjų dienos metu gimnazistų grupės klausėsi mokslinės paskaitos apie ilgalaikius tiriamuosius darbus, dalyvavo kitose jaunojo tyrėjo organizuojamose paskaitose: „Judesių registravimo sistema", „Greitaveikė filmavimo kamera". Paskaita „Aš ir visata" vyko sporto salėje įrengtame planetariume. Joje mokiniai išgirdo ne tik pasakojimą apie dangaus kūnus, bet ir stebėjo dangų.

Tą pačią dieną buvo organizuojamos mokslinės-pažintinės išvykos į Molėtų astronomijos observatoriją, A.Stulginskio ir  Kauno technologijų  universitetus. Išvykose I-IV gimnazijos klasių  mokiniai Molėtų observatorijoje susipažino su mokslo naujienomis, o universitetuose atliko įvairius eksperimentus, klausėsi paskaitų, dalyvavo kituose „Tyrėjų nakties“ renginiuose.

Rugsėjo 30 d. – spalio 6 d. gimnazijoje chemijos mokytojai organizavo chemijos mokslo savaitės renginius: praktinį seminarą „Plastikų savybės, jų poveikis aplinkai", I-ų klasių gimnazistų ekskursiją į EMP įmonę ir įdomiųjų chemijos bandymų vakarą, įvyko dabartinių ir buvusių Protono klubo narių susitikimas.

Spalio 7 d. – spalio 13d. gimnazijoje biologijos mokytojai organizavo biologijos mokslo savaitės renginius: buvo stebimi ir aptariami mokslo populiarinimo filmai apie gamtą, žmogaus sveikatą, vyko protmūšis I ir II klasių gimnazistams.

Spalio mėn. 14 d. – spalio 20 d. gimnazijoje fizikos mokytojai organizavo fizikos mokslo savaitės renginius: buvo stebimi ir aptariami mokslo populiarinimo filmai apie fizinių mokslų atradimus, vyko kūrybinės elektroninės dirbtuvės I ir II klasių gimnazistams.

Spalio 25 dieną įvyko baigiamoji gamtos mokslų mėnesio konferencija „Tiriu, vadinasi, esu“. Joje dalyviai išgirdo dėstytojų paskaitas. Vilniaus universiteto analizinės ir aplinkos chemijos katedros doktorantė Julija Baniukevič skaitė paskaitą „Tiriamojo darbo moksliškumas“, o Vytauto Didžiojo universiteto biochemijos ir biotechnologijų katedros vedėjas prof. habil. dr. Rimantas Daugelavičius skaitė paskaitą apie naujausius biotechnologijų pasiekimus ir panaudojimą sveikesniam gyvenimui. Konferencijoje studentai ir gimnazistai pristatinėjo savo atliktus tiriamuosius darbus. O konferencijos pabaigoje į svečius atvykę Vilniaus universiteto chemijos fakulteto studentai rodė įvairius bandymus. Konferencijoje dalyvavo ir svečiai iš Alytaus Dainavos pagrindinės ir Benedikto bei Kauno Jėzuitų gimnazijų.

Šiuose renginiuose mokiniai turėjo galimybę plačiau susipažinti su biomedicinos ir biotechnologijų mokslais, ugdė tiriamojo darbo įgūdžius.

Gamtos mokslų mokytojai

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 230 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5309824
http://1rxpills.com/