Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Popietė Kaišiadorių teismo rūmuose

Teismas Nr.2Spalio 25-ąją minima Lietuvos Respublikos Konstitucijos diena. Ta proga mūsų gimnazistai turėjo galimybę apsilankyti Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmuose ir dalyvauti renginyje „Ką aš žinau apie teismus ir teisėjus“. Mus pasitiko teismo pirmininko pavaduotojas Arūnas Purvainis ir teisėjų padėjėjai. Mokiniai susipažino su teismo veikla, teisėjo simbolika - mantija ir ženklu - bei sužinojo apie reikalavimus, kurie yra keliami asmenims, norintiems tapti teisėjais. Sužinojo, kokios dažniausiai teismą pasiekia bylos. Įdomu tai, kad iš visų bylų tik keletas procentų yra susijusios su korupcija. Taip pat išgirdo įdomius faktus, už ką kai kuriose pasaulio vietose gali būti keliamos baudžiamosios bylos.

Po pranešimų buvo galimybė pasitikrinti savo žinias konkurse – viktorinoje „Ką aš žinau apie teismus ir teisėjus bei LR Konstituciją?“ Daugiausiai teisingų atsakymų pažymėję mokiniai buvo apdovanoti teismo prizais.

Dar mokiniai turėjo galimybę pamatyti ir teismo patalpas – raštinę, teisėjų kabinetus, teismo sales bei kaltinamųjų laukimo vietas.

Dėkojame Kaišiadorių teismo darbuotojams už bendravimą bei bendradarbiavimą ir suteiktas žinias.

 

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308979
http://1rxpills.com/