Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Geografinės informacinės sistemos (GIS) mokykloje ir mūsų gyvenime

Kaip pasirinkti geriausią vietą miesto parkui? Kaip suplanuoti sklandų transporto judėjimą?

Skaitmeninis žemėlapis, sukurtas naudojant GIS, papildytas erdvinės analizės įrankiais, padės atsakyti į šiuos ir begalę kitų klausimų.

Plačiai šiuolaikiniame pasaulyje naudojamos technologijos neaplenkė ir mūsų mokyklos. Šiais metais prisijungėme prie gausaus GIS naudotojų būrio - gavome ArcGis Online paskyrą mokyklai. Skaitmeniniai žemėlapiai jau anksčiau buvo naudojami geografijos pamokose, bet turėtume žinoti, kad ši platforma gali puikiai funkcionuoti ir kitų dalykų pamokose.

UAB „Hnit - Baltic” jau trečius metus organizavo Lietuvos mokyklų žemėlapių konkursą „Mano žemėlapis Lietuvai”. Šių metų darbai turėjo būti susiję su Lietuvos šimtmečiu. Dalyvavau jame su žemėlapiu „Gyvybės versmės saugotojas - Vidmantas Urbonas” (plačiau https://arcg.is/1iPWTn ). Tai buvo savotiškas savęs išbandymas, kuris reikalavo nemažai nuoseklaus darbo.  „Azimuto” klubo nariai kovo 9 d. dalyvavo baigiamojoje konkurso konferencijoje, kuri vyko Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijoje (dauigiau http://www.gismokykla.lt/2018/03/12/5294/).

Su geografijos mokytoja ir klubo vadove Asta Tamulevičiene kitais metais tikimės išvysti daugiau konkurse dalyvaujančių mūsų mokyklos mokinių.

Norite kurti žemėlapius ir papasakoti savo istoriją? Puiku! Kreipkitės į mane ar geografijos mokytoją, padėsime.

 

img-0105

 

Jaunoji geomentorė, geografijos klubo „Azimutas” prezidentė Paulina Šakaitė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 172 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312402
http://1rxpills.com/