Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Psichologinės biodinaminio asmenybės ugdymo grupės (BAUG) išvyka į Kauno kamerinį teatrą

2222333Lapkričio 26-oji  penkiolikai gimnazijos moksleivių, biodinaminio asmenybės ugdymo grupės  (BAUG) narių, tapo  ne tik savaitgaline išvyka, bet ir išvažiuojamuoju psichoemociniu užsiėmimu, kuris vyko Kauno kamerinio teatro salėje stebint jaunųjų aktorių kūrybą scenoje.

Psichologinis spektaklis „Ti” pastatytas pagal pirmą ir vienintelę Justinos Stučinskaitės knygą „Ačiū, gyvenu gerai” (2004 m.). Kontraversiškas spektaklis pasakoja apie Tytės – devyniolikametės merginos, ką tik išsiskyrusios su vaikinu,  - kasdienybę. Tai išminties ir drastiškų priemonių, saviironijos ir savipaguodos kupinas Tytės kelias į susitaikymą su savimi ir tuo, kad JO jau nebebus šalia.

Spektaklį režisierius Antanas Gluskinas skyrė paaugliams, išgyvenantiems pirmosios meilės išsiskyrimo jausmą tiems, kurie šio jausmo dar nėra patyrę. Paaugliams šis spektaklis – galimybė ugdyti gebėjimą atpažinti, suvaldyti savo emocijas, išgyvenimus.

Dalį spektaklio žiūrovai stebėjo savo išmaniuosiuose telefonuose ar teatre gautuose planšetiniuose kompiuteriuose, nes ne viską Tytė galėjo papasakoti scenoje – yra dalykų, kuriuos ji galėjo parodyti tik kiekvienam asmeniškai. Tai turbūt kol kas vienintelis spektaklis, kuriame privalu turėti įjungtą mobilųjį įrenginį ir dar nedraudžiamai juo naudotis.

Paauglystė – paradoksalus metas, kai norisi visko arba nieko, o racionalus protas aiškiai mato, kas netinka, tik retai pasufleruoja, kas tinka. Spektaklio idėja  mokiniams buvo aiški -  jaunystė yra žavinga todėl, kad tu esi jaunas tol, kol yra galimybė daug ką patirti pirmą kartą (net ir tai, kas nėra visiškai priimtina ir teigiamai vertinama).

 

Gimnazijos psichologas Lionius Demjanovas

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5308093
http://1rxpills.com/