Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

NUSKAMBĖJO PAVASARIO KANONAS

Rašytojo V.V. Landsbergio mintys apie mūsų šventę ir mus

Noriu pasidalint nuostabiu patyrimu: penktadienio vakarą Kaišiadoryse Algirdo Brazausko gimnazijoje dalyvavau moksleivių dainuojamosios poezijos festivalyje „Pavasario kanonas“. Keli dalykai sužavėjo ypač. Moksleiviai <…> visa  tai daro patys, tai jų iniciatyva. Mokytojai tik ateina pasižiūrėt. Festivalio idėja atsirado <…>, kai susikūrė mokyklos radijo stotis ir atsirado brazdintojų gitaromis. Sausakimša salė rodo, kad šis renginys itin populiarus - daug jaunų, šviesių ir blaivių veidų.

Smagus pastebėjimas: kai į sceną lipa pradedantysis, kai jis užsikerta ar balsas sudreba, ar užmiršta žodžius, salė palaiko plojimais ir ovacijomis, žodžiu - jaunasis atlikėjas kanonizuojamas pasitikėti savimi. Nenušvilpiamas, o atvirkščiai!

Prisiminiau darbo patirtį Amerikoje vaikų stovyklose, kai atvykus kurčnebyliukui, visi kiti tuoj pradeda mokytis gestų kalbos, kad bičiuliui būtų kuo lengviau susibendrauti. Arba atvažiavus alergiškai mergaitei, ir kiti stovyklautojai ima valgyti paprastą, nealergišką maistą, kad toji nesikompleksuotų.

Žodžiu, pabuvau šventėje, matydamas, kad Lietuvos centre savaime randasi empatiška, kūrybiška ir sąmoninga bendruomenė - kas gali Lietuvai būti geriau? Gyvuokit, šaunuoliai!

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/16KAN/

 

Vytautas V. Landsbergis

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 165 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5307679
http://1rxpills.com/