Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

„Misija Sibiras’15“

IMG 7508IMG 7514Prieš kelias dienas gimnazijos mokiniai dalyvavo ypatingoje istorijos ir pilietiškumo pamokoje. Į gimnaziją buvo atvykęs „Misija Sibiras‘15“ dalyvis Tomas Martinaitis ir „Misija Sibiras“ idėjos autorius Vygaudas Ušackas.

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijos Federacijoje V. Ušackas papasakojo apie iniciatyvos pradžią, pristatė pasiektus „Misija Sibiras“ dešimtmečio rezultatus. „Nuo projekto vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė trylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių daugiau nei 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten vis dar gyvenančiais lietuviais“, – teigė V. Ušackas.

T. Martinaitis susirinkusiems pristatė 2015 metų „Misija Sibiras“ kelionę. „Praėjusiais metais projekto dešimtmečio ekspedicija vyko į Tomsko sritį, federacinę sritį centrinėje Rusijoje, vakarų Sibire. Minint Baltijos šalių nepriklausomybės 25-metį, pirmą kartą į projektą „Misija Sibiras“ įsitraukė jauni žmonės iš Latvijos ir Estijos“, – pasakojo T. Martinaitis

Parodytos nuotraukos ir išsamus pasakojimas dar kartą priminė, kad netrukus nepriklausomybės šimtmetį švęsianti Lietuva išgyveno skaudžią istoriją, todėl branginti laisvę šiandien mums yra ypač svarbu.

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310004
http://1rxpills.com/