Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Administracinė informacija

Vytauto Didžiojo karo muziejuje

DSCF1215DSCF1218Socialinių mokslų Istorijos fakulteto „Jaunojo istoriko“ mokyklos nariai lankėsi Vytauto Didžiojo karo muziejuje Kaune. Išvykoje susipažinome su Lietuvos kariuomenės raida, svarbiausiais kariniais įvykiais, kurie lėmė mūsų valstybės istoriją.

Taip pat dalyvavome edukacinėje programoje „Lietuva NATO gretose. Afganistanas“

Taika – šiuolaikinio pasaulio vertybė, kurią stengiasi užtikrinti NATO. Lietuva į šią organizaciją buvo priimta 2004 m. kovo 29 d. ir jau vienuolika metų kartu su kitomis narėmis saugo tarptautinę taiką. NATO narės gina Lietuvos oro erdvę, o Lietuva savo indėlį įneša dalyvaudama taikos palaikymo misijose. Didžiausias Lietuvos indėlis NATO operacijose – vadovavimas Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei (PAG). Tai buvo didžiausia ir pirma savarankiška Lietuvos misija, kuri truko aštuonerius metus.

Edukacinės programos metu peržiūrėjome unikalios režisūros filmą apie pirmosios Lietuvos vadovaujamos PAG karių gyvenimą ir buitį, diskutavome apie Lietuvos karių tarnybos ypatumus būnant toli nuo tėvynės. Taip pat buvo galimybė pamatyti daiktus, kuriuos naudojo kariai taikos palaikymo misijose, užsidėti šalmą, apsivilkti neperšaunamą liemenę, paliesti kario ginklą.

 

Istorijos mokytoja Ona Jodonytė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312210
http://1rxpills.com/