Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Pagalba mokiniui

PSICHOLOGINĖS BIODINAMINIO ASMENYBĖS UGDYMO GRUPĖS (BAUG) ATSTOVŲ SUSITIKIMAS SU SERTIFIKUOTA FRAKTALINIO PIEŠIMO METODO PRAKTIKE BRIGITA PAULAUSKIENE

Mūsų gimnazijos moksleiviai, kurie aktyviai dalyvauja psichologinės biodinaminio asmenybės ugdymo grupės (BAUG) veikloje, su fraktalinio piešimo metodu susipažino per praktinius užsiėmimus. Daugeliui tai buvo nauja ir netikėta, kitiems gal mažiau įdomu, tačiau tai, kad keistasis piešimas veikia, pajuto kiekvienas.

Fraktalinio piešimo metodas tinka bet kokio amžiaus ar išsilavinimo žmonėms. Visi gali piešti - tam nebūtina turėti meninį išsilavinimą ar piešimo įgūdžių. Atvirkščiai, jei žmogus sako, jog nemokas piešti, tai tik privalumas. Tačiau jei žmogus piešti moka, šis metodas gali atverti naują požiūrį į piešimą, suteikti įkvėpimo. Ir, be jokios abejonės, tai  galingas instrumentas savo gyvenimui pakeisti.

Sausio 25-ąją Kaišiadorių viešojoje bibliotekoje BAUG-o dalyvių galimybė susitikti su sertifikuota fraktalinio piešimo metodo praktike ir naujosios knygos „Nusipiešk gyvenimą, kokio nori“ autore Brigita Paulauskiene buvo lyg gaivus gurkšnis kitokio meno ir grupės praktinės veiklos tąsa.

Nuoširdus bendravimas su šio metodo propaguotoja, fraktalinio piešinio sukūrimas,  jo aiškinimas, susipažįstant su savo dvasios būsenomis, suvokiant savo gyvenimo situacijas, moksleiviams leido dar labiau įsigilinti į dailės pasaulio erdves. B.Paulauskienę nustebino mūsų gimnazistų piešinių brandumas ir meniškumas, todėl leidus autoriams juos nusifotografavo kaip metodinę priemonę būsimiems susitikimams.

Nuostabu, kad fraktalinis piešimas grindžiamas idėja, įkvėpta mokslo. Piešiniai, kuriuos moksleiviai kuria, fraktaliniais vadinami todėl, kad piešinys – tai mažytė mūsų gyvenimo detalė, netiesiogiai atspindinti visą didįjį mūsų gyvenimo medį.

Ne veltui sakoma, kad vienas poelgis, vienas žodis, viena kitaip nei įprastai praleista diena gali pakeisti visa gyvenimą. Kitaip tariant, pakeisk vieną detalę ir visuma pasikeis. Kaip tai padaryti? BAUG-o dalyviai tai žino. Todėl kviečiame tapti šios grupės nariais arba dėl konsultacijos kreiptis į gimnazijos psichologą.

 

Gimnazijos psichologas Lionius Demjanovas

 


CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/BAUG/

 

Ritos Tadarauskienės fotograf.

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 218 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311599
http://1rxpills.com/