Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Karjeros centras

Chaosas ir ramybė

 

Gimnazijoje lankėsi buvęs mūsų mokinys, dabar Vilniaus Jėzuitų gimnazijos ketvirtokas, Vytas Markūnas. Jis atvyko čia papasakoti apie savo patirtį savanoriaujant nedidelėje Afrikos šalyje - Ruandoje. Daug kur keliavęs, metus gyvenęs ir mokęsis Čilėje V. Markūnas iš pradžių manė, kad pasaulis labai mažas. Taip galvojo tol, kol neatsidūrė Ruandoje, Jaunimo sodyboje, kuriai vadovauja žymus kunigas H. Šulcas.

„Chaosas ir ramybė“ - štai kaip jis pats apibūdino skurdžią Ruandos valstybę, kurioje kas dešimtas nė penkerių nesulaukęs vaikas miršta nuo nepritekliaus, bado, ligų. Dažnai Afrika yra minima kaip Dievo užmirštas kraštas, tačiau pažiūrėjus į nuotraukas, kurias susitikime matėme, dingteli į galvą mintis, kad ten žmonės nėra išpuikę, kad jiems nereikia prabangių daiktų, gero televizoriaus, skanių ir gausių pietų. Ten žmonės moka džiaugtis pačiais paprasčiausiais dalykais: jiems šypseną kelia buvimas šalia, dalinimasis gėriu, šeima ir malda.

Kartais atrodo, kad mes stengiamės daug ką sureikšminti, kad mus laimingus paversti gali tik materialūs dalykai, o štai Ruanda kvepia visai kitaip - joje žmonių paprastumas ir nuoširdumas daro baltaodžius geresnius, į širdį įrėžia nepaprastą šių žmonių ir vaikų ištikimybę ir tikėjimą, kad vieną dieną viskas  bus geriau.

 
CSS Gallery:
Could not find folder /var/www/clients/client1166/web1609/web/images/stories/cssgallery/ruanda/

 

Meida Šablavinskaitė, IIfg1

Nuotraukos Ritos Tadarauskienės

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310437
http://1rxpills.com/