Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Rinkimai

Gimnazijos radijo „Devintoji banga“ projekto „Tikras metų gimnazistas“ nuostatai

2010-11-23

 

Situacijos analizė

         Mokyklai tapus gimnazija atsirado daug naujų gerų pokyčių: aktyvesnė darosi prezidentūra, atsirado akademijos gabiems mokiniams, nauja prezidentūra imasi organizuoti įvairius renginius, veikia daug klubų ir būrelių. Gimnazijos radijas siekdamas nušviesti gimnazijos gyvenimą organizuoja laidų ciklą „Sveika, gimnazija“. Jų metu pristatomas gimnazijos gyvenimas, gimnazistų veikla. Reikia pastebėti, kad gimnazijoje yra daug veiklių, kūrybiškų, iniciatyvių gimnazistų. Ne visada tokie veikliausi žmonės pelno apdovanojimus mokyklos, rajono olimpiadose, tad jų nuopelnai kartais ir lieka nepastebėti. Gimnazijos radijas, siekdamas skatinti gimnazistų aktyvumą, kūrybiškumą kiekvienų metų pabaigoje inicijuoja ir organizuoja „Tikro gimnazisto“ (atskirai pirmoko, antroko, trečioko ir ketvirtoko) rinkimus.

Vartojamos sąvokos

Tikras gimnazistas:

  1. Aktyvus, popamokinėje veikloje (gimnazijoje ir kitose švietimo, kultūros, įstaigose, visuomeninėse organizacijose).
  2. Inicijuojantis ir organizuojantis renginius gimnazijoje ir kitose švietimo ir kultūros institucijose.
  3. Kūrybingas, prasmingai išreiškiantis save veikloje.
  4. Gerai besimokantis (vidurkis 8 ir daugiau ).
  5. Neturintis žalingų įpročių.
  6. Neturintis drausminių nuobaudų šiais mokslo metais.

Gimnazijos radijas- tai laidų rengėjų grupės ir radijo klubas, vienijantis visus radijo veikloje dalyvaujančius gimnazistus.

Mokyklos administracija – tai direktorius, pavaduotoja, skyriaus vedėjai.

Tikslas

 

Skatinti gimnazistų kūrybiškumą, aktyvumą, iniciatyvumą, daryti patrauklesnį gimnazijos gyvenimą.

Dalyviai ir organizatoriai

 

1-4 klasių gimnazistai

Organizatoriai- radijo klubas

Renginio organizavimas

Renginys organizuojamas keliais etapais:

I etapas (paskutinė lapkričio savaitė): paskelbiama specialioje laidoje per gimnazijos radiją apie „Tikro gimnazisto“ rinkimus ( tikslą, apibrėžia Tikro gimnazisto sąvoką, supažindina su renginio organizavimo etapais).

II etapas (gruodžio I savaitė): į dėžutes (I dėžutė skirta pirmokų kandidatams, II dėžutė- antrokų, III- trečiokų, IV dėžutė- ketvirtokų kandidatams), 1 aukšto fojė kiekvienas gimnazistas turi teisę įmesti lapelį su, jo manymu vertu, tikrojo gimnazisto vardo. Kandidatus, kurie gali būti verti gimnazisto vardo, galėsite siūlyti trečiadienį ketvirtadienį ir penktadienį prieš pamokas ir ilgosios pertraukos metu. Į balsadėžes reikės įmesti lapelį su siūlomo gimnazisto vardu, pavarde ir nurodyta klase, kurioje jis (ji) mokosi.

Tuo pat metu individualiai pateikiama anketa klasių auklėtojams (kuratoriams), kurie turi pasiūlyti tinkamiausius kandidatus į vertus tikrojo gimnazisto vardą. Savaitės pabaigoje mokyklos radijo sudarytos komisijos (kiekvienoje komisijoje po tris radijo klubo narius kiekvienos klasės ( pirmokų, antrokų, trečiokų ir ketvirtokų) kandidatų balsams skaičiuoti atskirai) patikrina, ar siūlomi kandidatai atitinka išvardintus tikro gimnazisto kriterijus, ir išrenka 3 daugiausiai balsų gavusius gimnazistų siūlomus kandidatus (atskirai pirmokus, antrokus, trečiokus ir ketvirtokus) ir 3 auklėtojų pasiūlytus kandidatus. Skaičiavimo komisijos nariai rašo protokolą, pasirašo už duomenų tikrumą.

III etapas

Gruodžio antrą savaitę paskelbiami pasiūlyti 1- 4 klasių gimnazistai į tikro gimnazisto nominaciją specialioje laidoje, pristatoma jų veikla. Radijo klubo nariai atskirai pirmokams, antrokams, trečiokams ir ketvirtokams paruošia anketas ( 3 auklėtojų pasiūlyti kandidatai, 3 pačių gimnazistų pasiūlyti kandidatai) ir apklausia atitinkamų klasių mokinius ir mokytojus. Jau II etape sudarytos balsų skaičiavimo komisijos suskaičiuoja anketos duomenis, užpildo protokolus ir pasirašo. Esant vienodam balsų skaičiui pirmumą lems mokyklos administracijos nuomonė apie kandidatą.

IV etapas.

Tikrieji gimnazistai (pirmokai, antrokai, trečiokai, ketvirtokai) paskelbiami specialioje laidoje paskutinę savaitę prieš Kalėdas, apdovanojami Garbės raštais ir piniginiais prizais ( 100 Lt). Organizuojamas šventinis apdovanojimas ir koncertas.

Kaišiadorių rajono Algirdo Brazausko gimnazijos radijo klubas „Devintoji banga“

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311913
http://1rxpills.com/