Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Partizaninių dainų vakaras „Po senais ąžuolais kilo jie sakalais“

Trečią kartą, kaip subtili užuomina jaunajai kartai mokytis savo krašto istorijos ne tik iš vadovėlių, gimnazijoje nuskambėjo partizaninių dainų vakaras. Į renginį rinkosi daugiau garbaus amžiaus klausytojai, kolegos, tačiau gera žinoti, kad vakaro iniciatoriai – jaunieji istorikai ir ateitininkai.

Partizaninės dainos jau skrido paukščių taku, keliavo laiškais mylimosioms, o šiemet jos išskrido sakalais... Skraidino jas, tradiciniais dalyviais tapę, jaunimo ir vyresniosios kartos mylimi kolektyvai: „Čiutyta“, „Žilvita“, „Verpeta“. Jaunieji ateitininkai iš Vilniaus šv. Jonų kuopos, sesės Tamošiūnaitės. Vakaro staigmena – monsinjoro A. Jurevičiaus pasirodymas bei pasakojimas apie arkivyskupo Teofiliaus Matulionio ryšį su partizanais. Istorinės įžvalgomis dalijosi Kaišiadorių muziejaus direktorius O. Lukoševičius.

Smagu, kad renginį vedė buvusi gimnazistė Rugilė Grendaitė, dabar VU istorijos fakulteto studentė, ir II fg klasės mokinys, ateitininkas Augustinas Pilkis.

Lauksime kito partizaninių dainų vakaro. Kuo jis išskris, pakils, išsilies, dar nežinome, žinome tik tai, kad šios dainos tikrai nenustos skambėjusios.

DSC_0000_edited DSC_0051_edited DSC_0055_edited DSC_0138_edited

Mokytojos O. Jodonytė ir D. Arnauskienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 246 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5312152
http://1rxpills.com/