Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

„Kiek nedegu, tiek negyvenu“

„Kiek nedegu, tiek negyvenu“, - rašė ateitininkas poetas Vytautas Mačernis 1939 m. savo draugei, dar būdamas gimnazistas...

Kiek pats „degi“ savo gyvenimu? O gal jauti, kad negyveni, kad nuobodžiauji, nesieki svajonių, idealų, tau trūksta įkvėpimo, nedarai to, kas tave praturtina ir daro geresnį, arba gal paprasčiausiai bijai gyventi? Jei bent vienas klausimas sukėlė nerimą - nenusimink, visada yra išeitis!

Taip buvo pristatomas respublikinis Moksleivių Ateitininkų Sąjungos renginys MAS Idėjų festivalis'19: Kiek nedegu, tiek negyvenu.

Balandžio 5-7 dienomis po gimnazijos stogu susirinko gausus moksleivių, gimnazistų, studentų būrys iš visos Lietuvos. Visi jie - ateitininkai arba prijaučiantys organizacijos principams ir ideologijai. Tikėjimas, Tėvynė, šeima, visuomeninė veikla ir inteligencija - svarbiausi  įsipareigojimai, skatinantys turėti gyvenimo tikslą, kurti tarpusavio bendrystę ir meilę Lietuvai. Savo gyvenimo įkvėpimais, idėjomis dalijosi žinomi lektoriai, tačiau jautriausia renginio dalis – „Mano Gyvenimo OP“, kurioje savo patirtimis, privertusiomis pažiūrėti į gyvenimą naujai, visai kitu kampu, dalijosi pats jaunimas.

Šeštadienio popietę vyko MAS (Moksleivių ateitininkų) ir SAS (Studentų ateitininkų) sąjungų suvažiavimai  ir valdybų rinkimai.. Kartu ėjome į šv. Mišias, vakare susitikome su bičiuliais skautais, klausėmės „Gyčio Ambrozevičiaus ir grupės“ koncerto. AF (Ateitininkų Federacijos) atstovų konferencija vyko sekmadienį.

Šie metai ateitininkams ypatingi – sukanka 30 metų nuo organizacijos atkūrimo 1989 metais. Džiugu, kad mūsų gimnazijoje yra veikianti Palaimintojo Teofiliaus Matulionio moksleivių ateitininkų kuopa, dalis jos narių dalyvavo renginyje, pažino ir išgyveno organizaciją iš arti.

Balandžio 5-7 dienomis Kaišiadoryse buvo šviesiau nuo idėjomis, siekiais, tikėjimu degančio jaunimo. Gera girdėti, gera kartu giedoti „Ateitį regim Tėvynės laimingą...“

 

IMG_7404 IMG_7408 IMG_7411 IMG_7416

 

Palaimintojo Teofiliaus Matulionio kuopos globėja mokyt. Danguolė Arnauskienė

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 280 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311067
http://1rxpills.com/