Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

Knygos „gydančios“ sielą

Informacijos centro-bibliotekos fondai pasipildė naujomis knygomis. Šias knygas paaugliams rekomenduoja skaityti gimnazijos psichologas.

  1. Pinklėse (Cat Clarke, 2013) – merginos gyvenimas atrodo tuščias, beprasmis ir nieko vertas. Kol vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojom: atsidūrus uždarame kambaryje yra priversta elgtis pagal kitas taisykles nei buvo įpratusi...
  2. 34 tavo dalys (Carmen Rodrigues, 2013) – taikliai ir nepagražintai parodomas šiuolaikinių paauglių pasaulis, kuriame susipina meilė, draugystė, liūdesys, nesutarimai, anoreksija, kvaišalai. Į šį tragišką įvykį žvelgiama ne vieno personažo akimis, o autorė meistriškai, žingsnis po žingsnio apnuogina savo veikėjų sielas.
  3. Oras pusryčiams. Kaip aš lioviausi valgyti (Jana Frey, 2014) - Mergaitė pradeda laikytis dietos, jos pojūčiai visiškai sutrinka, ji nebeįstengia išsikapstyti iš tos beprotybės rato. Serafina badauja, kol atsiduria ant mirties slenksčio. Knyga paremta tikrais įvykiais atskleidžiant skaitytojams lieknumo manijos apsėstų merginų pasaulį.
  4. Vaikinas juodu kostiumu (Jason Reynolds, 2014)šios knygos veikėjai yra atsidūrę ties riba: gyvenimo ir mirties, vienatvės ir bendrystės, ligos ir išgijimo, meilės ir atstūmimo, pasmerkimo ir atleidimo, nuopuolio ir pakilimo naujam gyvenimui.
  5. Lemiamas apsisprendimasįtempto siužeto psichologinis trileris jaunimui persmelktas baimės, kaltės ir paslapties.
  6. Vakarėlio mergina (Brigitte Blobel, 2015) – pirmieji romantiški jausmai, pirmoji ecstasy tabletė, prarastas saugumo jausmas, neviltis, kaltė prieš tėvus, – visa tai šioje knygoje. Autorė parodo, kaip svarbu jaunam žmogui pažinti savo aplinką, įvertinti patirtis, kurių trokšta, žmones, kuriuos sutinka.
  7. Pasiklyskime (Adi Alsaid, 2015) – mokslas tapti žmogumi kaip ir galimybė pažinti save, išmokti atleisti ir suprasti vieną labai svarbią tiesą: tai, ko trokšti labiausiai, dažniausiai slepiasi visai šalia. Tik kad tai suvoktum, reikia sukarti ilgą kelią, o kartais – ir gerokai pasiklysti.
  8. Pasakininko istorija: kai meilė peržengia ribas (Antonia Michaelis, 2015) – meilės, tarp skirtingų paauglių, istorija: ji pasiturinčių tėvų dukra, o jis pamokų praleidinėtojas ir kvaišalų prekiautojas mokykloje. Kai tu tampi labiau pažįstamas suvoki, kad vaikinas gali būti ir kitoks: švelnus ir liūdnas vaikinas, auginantis seserį ir sekantis jai pasaką, galinčią sujaudinti iki ašarų.
  9. Mano širdis ir kitos juodosios skylės (Jasmine Warga, 2016) – vaikų santykis su tėvų praeitimi ir neigiamo elgesio (savižudybės) sprendimo kitimas nuoširdumo ir meilės aplinkoje.
  10. Nekenčiam (Gilla Hata Horan, 2016) – patyčių, grupės spaudimo, baimės ir troškimo būti pripažintam samplaika, kuri gali ir turi laikinumo sąvoką, nes yra… draugystė.
  11. Tavo svajonės ir aš (Fransizka Moll, 2016) – tikslų siekimas už kitą žmogų kai suvoki , kad jį praradai atsitikus nelaimei
  12. Drambliai nematomi (Susan Kreler, 2016) – smurto šeimoje tema – gal kartais geriau padaryti nevykusį žingsnį, nei iš viso nieko nedaryti.
  13. Nulinis taškas (Margus Karu, 2015)istorija apie iš probleminės šeimos kilusį ir prastą mokyklą lankiusį septyniolikmetį Johanesą, kuriam pasiseka įsiprašyti į vieną elitinę Talino mokyklą. Tačiau susiklosto taip, kad savo naujojoje klasėje jis tampa atstumtasis. O kai iš po pamatų išsprūsta visi trys kertiniai akmenys, ant kurių laikosi Johaneso pasaulis – namai, draugai ir mokykla, – jis pasijunta atsidūręs nuliniame taške, tokiame, kai esamas gyvenimas pasirodo tiesiog nebepakeliamas. Ir visgi Johanesas randa jėgų nepalūžti.
  14. Kiekvieną dieną (David Levitah, 2017)paauglystės problemos jei neturi draugų, neturi šeimos, nesi įsipareigojęs, ar psisirišęs, negyvenu nuolatiniuose namuose... Kiekvieną rytą – nauji namai ir kito žmogaus gyvenimas...
  15. Dabar tu mane supranti… bet ar tebetiki manimi… (Emma Haughton, 2015)psichologinis trileris apie tai, kaip netikėti ir siaubingi nutylėtos paslapties padariniai, menkutis sandėris su sąžine pasmerkia begalinei nežinios ir bergždžių pastangų kančiai. Bėgimas nuo tiesos, nuo akistatos su savo artimu, su savimi pačiu sutrupina ramų ir gražų šeimos pasaulį, suardo tarpusavio pasitikėjimą. Ir vis dėlto romano gale visos meistriškai supintos gijos, iškėlusios į paviršių ištikimybės, meilės, draugystės, pasiaukojimo, saviapgaulės ir praregėjimo temas, galų gale išsiriša.
  16. Nematoma mergaitė (Mariel Hemingway, 2016) paauglės bendraamžės išgyvenimai kai žmogus atsiduria ties riba: gyvenimo ir mirties, vienatvės ir bendrystės, ligos ir išgijimo, meilės ir atstūmimo ir kad turi... labai gerai įsižiūrėti ir visada atsiminti, kad visada yra apie ką pagalvoti...
  17. Kaip išsaugoti gyvenimą (Sara Zarr, 2013) -Nuostabiai sudėliotas pasakojimas apie sielvartą ir meilę, pateikiamas dviejų labai skirtingų paauglių mergaičių akimis... Šioje jausmingai papasakotoje istorijoje nėra klišių, jos veikė– ryškūs ir tikroviški. Skaitant knygą gniaužia širdį.
  18. Laiškai Elzei (Unė Kaunaitė, 2016) –tai – atvira, skaudi, o kartais nuotaikinga tikro paauglių gyvenimo mozaika, su visais pakilimais ir nuosmukiais. Šone nepaliekami nei kenčiantieji patyčias, nei besityčiojantys, nei tie, kurie stebi viską iš šonoSvarbiausia, parodoma ir tai, nuo ko viskas prasideda. Labai jautrus, subtilus, bet realistiškas – taip galima apibūdinti Unės Kaunaitės pasakojimą.
  19. Sėkmė avansu (Catherin Ryan Hyde, 2014) –kartais dideli dalykai prasideda nuo paprastos idėjos. Kas nutiktų, jei kiekvienas žmogus padarytų ką nors gera trims žmonėms, o tie trys žmonė– dar po tris gerus darbus kitiems žmonėms, ir taip toliau? Ar tai pakeistų pasaulį arba nors vieno šalia esančio žmogaus gyvenimą?Tai knyga apie tikrus žmones, išgyvenančius tikrą skausmą ir jį vienas kitam sušvelninančius labai neįprastu būdu. Tai knyga apie tuos, kuriems nėra paprasta užmegzti santykius su kitais, nors jie ir labai stengiasi. Trumpai tariant, tai knyga apie tave ir mane, ir apie mūsų kaimynus, draugus ir bendradarbius – žmones, kurie paprastai ne itin dažnai galvoja apie kitus, bet kartais ima ir padaro kai ką labai gera.
  20. Geros nuotaikos vadovas: nauja emocijų terapija (David Burnsas, 2013) –perskaitę knygą,  atpažinsite blogos nuotaikos priežastis, išmoksite mąstyti pozityviai, įveiksite kaltės jausmą, išmoksite priimti kritiką ir priešiškumą, įveiksite priklausomybę nuo meilės ir vertinimų.
  21. Žmogus, kuris norėjo būti laimingas (Lautent Gounelle, 2015) – tikra patirtimi pagrįsta istorija, kuri užkrės gyvenimo džiaugsmu, įkvėps pozityvių minčių ir padės surasti neišsenkantį laimės ir sėkmės šaltinį.
  22. Filosofas, kuris nebuvo išmintingas (Laurent Gounelle, 2016) – dėmesį prikaustantis romanas, kupinas įtempto veiksmo, humoro ir išminties. Tai nepaprasta istorija, skatinanti susimąstyti apie žmogaus prigimtį, mūsų vartotojišką visuomenę ir gyvenimo prasmę, savęs pažinimą.
  23. Dievas visada keliauja incognito ( Laurent Gounelle, 2016) – autorius nori padėti skaitytojams suvokti, kokios iš tikrųjų vertingos yra paprastos tiesos, kurias kažkodėl dažniausiai pamirštame. Kviečia į daug ką pažvelgti kitaip.

         Malonaus skaitymo Jums linki bibliotekininkės.

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 217 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310396
http://1rxpills.com/