Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

Jei domiesi Lietuvos istorija...

      scan0012  scan0013

Lukšas A. Laisvės istorijos mozaika: straipsnių rinkinys.- Vilnius: Lietuvos žinios, 2015.- 256 p., iliustr.

„Laisvės istorijos mozaikoje“, parengtoje remiantis dienraštyje „Lietuvos žinios“ publikuotais straipsniais, žurnalistas Aras Lukšas istorinių įvykių raidos panoramoje tapybiškai atkuria 1918-1935 metų svarbiausius Lietuvos įvykius ir jų užkulisius. Knyga neabejotinai papildys istorijos mėgėjų knygų lentynas. Šią knygą gimnazijai padovanojo Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius.

 

Petrauskas R. Galia ir tradicija: Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminių istorijos.- Vilnius: Baltos lankos, 2016.- 318 p., iliustr.

Knygoje pasakojama, kaip atsiranda ir išnyksta, kaip prisimenamos ir užmirštamos Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės diduomenės giminės. Kiekvienas skyrius - tai atskiros giminės istorija, ir su ja susijusio Lietuvos istorijos aspekto aptarimas. Didikai Lietuvoje dominavo iki naujųjų laikų: ėjo aukščiausias pareigas, atstovavo valdovui vietos visuomenėje ir užsienyje, steigė bažnyčias ir miestelius, užsakinėjo meno kūrinius, kai kada ir patys kurdavo. Šią knygą gimnazijai padovanojo autorius Rimvydas Petrauskas.

Gero skaitymo.

Bibliotekininkės

 

 

 

 

 

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 205 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311132
http://1rxpills.com/