Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Verta perskaityti

Naujienos bibliotekoje

III hs1 klasės gimnazistės Jurintos Jackevičiūtės močiutė gimnazijos bibliotekai padovanojo knygas. Esame labai dėkingos ir džiaugiamės, kad šias knygas galės skaityti mūsų bibliotekos skaitytojai.

 

Pajusk Lietuvą: Aplankyk. Pamatyk. Dalyvauk. Paragauk.- Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, 2011.-767 p., iliustr.

 

Tik iš pirmo žvilgsnio Lietuva gali atrodyti kaip vientisas audinys.

Tačiau tik iš pirmo. Kiekvienas kraštas – o jų šioje enciklopedijoje aprašyta net 60 (tiek, kiek yra savivaldybių) – yra savitas savo istorija, gamta, papročiais, net tarme. Lietuva visada buvo marga – per 21 nepriklausomybės metus ji tapo dar margesnė, dar įvairesnė. Tad kokia ji – mūsų šiandienos Lietuva?

Tapusi laisva Lietuva visiems suteikė galimybę atsitiesti, įprasminti save, atskleisti talentus ir gebėjimus. Tuo bus galima įsitikinti paėmus į rankas enciklopediją „Pajusk Lietuvą: Aplankyk. Pamatyk. Dalyvauk. Paragauk“.

 

Buvom. Esam. Būsim: 1990-2010 Lietuvos valstybė: dešimtmečio kronika.- Vilnius: Lietuvos rytas, 2010.- 368 p., iliustr.

 

Eik per Lietuvą, pažink ją ir jos kūrybos darbus, įsimylėjėlio akimis išglostyk jos kelius, nusausintas pievas, sureguliuotas upes, naujus vienkiemius, kiekvieną pastatą, kuriame bręsta kultūrinės ir medžiaginės vertybės.

 

Šalis ta Lietuva... : 1000 svarbiausių šalies istorijos akimirkų (žmonės, įvykiai, simboliai, tradicijos).- Vilnius: Mokslo enciklopedijų leidybos institutas, 2009.- 704 p., iliustr.

 

Atkurtos Nepriklausomybės aušroje pabudome laisvei. Mokėmės, dirbome, svajojome, abejojome, klydome, bet visąlaik jautėme, kad turime į ką remtis, kuo didžiuotis. Tai mūsų didvyriška praeitis, kuri įkvepia mus dabarties skrydžiams, padeda suvokti save kaip svarbią ir nepakartojamą pasaulio dalelę.

 

Kavaliauskas V. Lietuvos garbės kodas. Ženklai, istorija ir žmonės.- Vilnius: Lietuvos rytas, 2013.- 360 p., iliustr.

 

Tai knyga apie žmones, nuo XVIII amžiaus iki šių dienų atlikusius svarbų vaidmenį Lietuvos visuomenėje. Tariamas žodis šiandieninei kartai: šalies elitas yra ne tie, kurie garsiausiai šaukia ar gali dosniai apmokėti savo reklamą. Elitas – tai tos asmenybės, kurios savo talentu, pasiaukojamu darbu, didvyriškumu kuria ateities valstybę. Jie yra pavyzdys mums. Jų vardai ir veidai verti to, kad mes juos prisimintume.

 

Bibliotekininkės

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 257 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5311093
http://1rxpills.com/