Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazija

Paieška

Vertėjas

Lithuanian English French German Italian Russian Spanish
Designed by:

Informacijos centras - biblioteka

2014 metai – produktyvių darbų metai.

Sausis – vasaris. Respublikinis projektas „Aukštosios kultūros impulsai mokykloms (AKIM)“. Gimnazijoje lankėsi ir su moksleiviais bendravo įvairių sričių menininkai – architektas (Audronius Katilius), baleto artistė (Kristina Želvienė), keramikas (Gvidas Raudonis), poetas (Vladas Braziūnas) ir žurnalistas (Dainius Radzevičius). Tik bibliotekininkių dėka įvyko 5 susitikimai su įžymiais žmonėmis.

Kovas. Ilgai gimnazistai prisimins Kristijonui Donelaičiui skirtą savaitę „Jau saulelė vėl...“ Šios savaitės metu vyko akcija „Dovanok bibliotekai Donelaitį“, dailyraščio konkursas „Rašau hegzametrą“ (visi norintys jiems tinkamu laiku galėjo ateiti į biblioteką ir dailyraščiu parašyti K.Donelaičio tekstą). Savaitės renginius vainikavo bendras lituanisčių ir bibliotekininkių darbas „Vaišina Donelaitis“: per ilgąją pertrauką buvo galima paragauti K.Donelaičio poemoje minėtų valgių.

Kovo mėnesį priimta mokytojų metodinė grupė iš Kretingos. Bibliotekininkės pasakojo apie savo darbą, bendradarbiavimą su mokytojais ir dalyvavimą ugdymo procese.

Balandžio mėnesį priimti svečiai (mokytojai-metodininkai) iš Kėdainių ir Telšių. Dalintasi gerąja darbo patirtimi.

Gegužė. Reportažas apie biblioteką. Informacijos centro-bibliotekos reprezentacijai skirtas filmukas „Mokyklos gyvenimo centras – biblioteka“ (14 min.). Filmavo UPC. Filmavosi bibliotekininkės, mokytojai, gimnazistai, direktorius.

Gegužės mėnesį bibliotekininkių iniciatyva suorganizuotas susitikimas su fotografu Zigmantu Greičiumi, knygos „Kaišiadorys 1960-1985“ autoriumi.

Birželio mėnesio 13 dieną rajoniniame laikraštyje „Kaišiadorių aidai“ patalpintas bibliotekininkių straipsnis „Gimnazijoje viešėjo žymūs menininkai“ apie pasibaigusį AKIM projektą.

Rugsėjis. Dalinomės gerąja darbo patirtimi respublikoje. Apie bendrus darbo vaisius su lietuvių kalbos mokytojomis, informacija (straipsnis „Bibliotekininkas + mokytojas = skaitantis gimnazistas“) buvo patalpinta www.skaitymometai.lt.

Rugsėjo mėnesį skelbėme vaikų literatūros knygų dovanojimo akciją rajono bibliotekoms. Knygos „iškeliavo“ į Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos biblioteką.

Lapkričio mėnesį 3-14 dienomis bibliotekoje veikė kilnojamoji paroda „Kaišiadorys: ХХ a. pradžios skonis“, skirta Europos paveldo metams paminėti. Parodos rengėjai – Kaišiadorių muziejus, rėmėjai – Kaišiadorių rajono savivaldybė. (Bendradarbiavimas su Kaišiadorių muziejumi).

Gruodžio mėnesį jau ketvirtąjį kartą Lietuvos prezidentūroje startavo akcija „Knygų Kalėdos“. Baltojoje salėje Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su vaikais iš visos Lietuvos įžiebė Kalėdų eglę ir pradėjo „Knygų Kalėdų“ skaitymus. Šventiniame renginyje dalyvavo gimnazijos bibliotekininkė.

Informacijos centro-bibliotekos vedėja R.Tadarauskienė

RENGINIŲ KALENDORIUS

Prisijungti

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 229 svečiai (-ių) ir narių nėra

Skaitliukas

Lankytojai
28
Straipsniai
1317
Nuorodos
3
Straipsnių peržiūrėjimai
5310511
http://1rxpills.com/